EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye, üniversiteleri, girişimcileri ve yöneticileriyle küresel aktör olmanın gereklerini yapıyor" dedi.
Müezzinoğlu, Keşan ilçesinde Bahçeşehir Koleji ve Uğur Hazırlık Lisesi'nin binalarının bulunduğu kampüsün temel atma töreni öncesi, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin küresel politikalarda artık taşeron rolünden bir aktör rolüne geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin bu konuda belirleyici role soyunduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye, üniversiteleri, girişimcileri ve yöneticileriyle küresel aktör olmanın gereklerini yapıyor. Sağlık Bakanı olarak Sudan'da 200 yataklı bir hastanenin açılışını yaptım. Yine bir hastanenin açılışını Somali'de yaptık. Pakistan'a geçtiğimiz hafta sayın Başbakanımızla gittik. Orada da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hastanesi var. Şimdi Kırgızistan'da yapıyoruz. Ve inşallah artık, bu yıl içerisinde de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının işlettiği ve Türkiye'deki başarılı sağlık dinamiklerini Almanya ve Avrupa'da gösterecek vizyonu yakalıyoruz."

Eskiden Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin örnek gösterildiğini hatırlatan Müezzinoğlu, "Veya bize, 'biz o günleri görmeyiz, biz yapamayız, bizim dinamiklerimiz yok' cümleleri söyletilirdi. Tam aksine bu millete yapılan en büyük kötülük, bu cümleleri kabul ettirmektir. Halbuki bu millet, dünya milletlerinin başardıklarından çok daha güçlüsünü başarır ve başaracak dedik. Başarıyor ve başarmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Gençlere eğitim dahil her alanda önem verdiklerini aktaran Müezzinoğlu, öz değeri, öz saygısı ve öz güveni olan gençlerin bugün çizilen vizyonun daha fazlasını millete yaşatacağını kaydetti.

- "Ülkemizin büyüklüğünün ifadesi"

Bahçeşehir eğitim kurumlarının Cibuti, Batum, Üsküp ve Makedonya gibi dünyanın birçok yerinde olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Onları tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Cibuti'de hep beraber olduk. Cibuti gibi ufacık bir ülkede, Türkiye'nin bir eğitim kurumunu taşıyor olmak veya Makedonya'da, Üsküp'te, Batum'da olmak ülkemizin büyüklüğünün bir ifadesidir. Bunlar büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefi millete vasiyet olarak bırakmış olmanın ve bu vasiyete sahip çıkıyor olmasının güzel örneklerindendir" diye konuştu.

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Vali Dursun Ali Şahin, Kaymakam Bekir ​Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, öğretmen ve yöneticilerle kampüsün temelini attı.

-"Edirne'den memnunum"

Öte yandan törenin ardından bir gazetecinin milletvekilliği aday adaylığına ilişkin sorusuna Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Genel Merkezimiz, ülkeye ve millete nerede katkımız olacaksa onun değerlendirmesini yapacaktır. Ben Edirne'den memnunum. Fakat adımız milletvekili. Dolayısıyla milletin vekilliği nerede doğru ve daha çok katkı sağlayacak boyutta olacaksa bu genel merkezin kararı olacaktır. Hakkari'de de olsa, başka yerde de olsa millete hizmet için arkama bile bakmadan giderim. Önemli olan millete hizmet etmektir. Her halükarda bu toprakların çocuğuyum. Milletvekili olmadan sadece Mehmet Müezzinoğlu olsam da Edirne'ye borcum var ve bu borcu ödemeye çalışırım. Bu borcumu milletvekiliysem milletvekili, bakan isem bakan olarak ödemeye çalışacağım."