Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, tüm İstanbulluları, Yenikapı'da 20 Eylül Pazar günü terör saldırılarına karşı düzenlenecek "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine davet etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı beklenen miting öncesinde, organizasyonu düzenleyen Sivil Dayanışma Platformu (SDP) çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Platform adına açıklama yapan TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, "ülkenin son yıllarda yakaladığı istikrar, büyüme ve huzur sürecinin 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçla durdurulduğunu" öne sürerek, şunları kaydetti:

"Siyasi belirsizlik ve hükümet kurma çalışmaları devam ederken bir zafiyet ortamı oluştuğunu hisseden ve bundan istifade ile uzun zamandır milletimizin birlik ve beraberliğine, kutlu yürüyüşüne saldıran, içeriden ve dışarıdan destekçileri olan şer ittifakı, muhtelif terör örgütleri üzerinden topyekun saldırıya geçtiler. Amaçları, Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturarak yönetilemez ve kendi sorunlarıyla baş edemez bir Türkiye oluşturmaktır. Dolayısıyla amaçları, müdahale ve dış etkiye açık denetlenebilir bir ülke imajı ortaya çıkarmak olan bu şer ittifakı, milletimizi kimlikler üzerinden etnik ve mezhebi ayrımlara tabi tutmak, kimlikleri çatıştırmak, çatışmaları derinleştirip ülkemizde bir iç savaş projesini adım adım uygulamak istiyor." 

Milletin, Haçlı saldırılarından Moğol istilalarına, Çanakkale Savaşı'ndan Kutu'l Amare'ye kadar pek çok tarihsel olay sonucunda "şer ittifaklarının" saldırılarına direnç kazandığını vurgulayan Akbulut, "Bu saldırılara cevap vermek için 'Milyonlar Tek Nefes, Teröre Karşı Tek Ses' olacağız. 20 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Yenikapı Miting Alanı'nda Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın TBMM Başkanımız ve Sayın Başbakanımızın katılımıyla şer ittifakına İstanbul'un cevabını göndereceğiz. İstanbul halkını bayraklarıyla beraber omuz omuza, kol kola olmaya, Yenikapı'ya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya 200 kadar sivil toplum kuruluşundan temsilciler de destek verdi. 

- "Devletin başıyla, millet kucaklaşacak" 

SDP Başkanı Ayhan Oğan, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

Son dönemde bölücü terör örgütünün yanı sıra çeşitli terör örgütlerinin de Türkiye'de saldırılar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Oğan, bazı medya organlarında, terör eylemlerinin hak arama eylemleriymiş gibi olağanlaştırılmaya çalışıldığını savundu.  

Milletin birlik ve beraberliğinin karşısında büyük bir "şer ittifakı"nın oluştuğunu kaydeden Oğan, "Nasıl geçmişte, şer ittifaklarının üstesinden omuz omuza vererek, kol kola girerek geldiysek yine kol kola girecek, yine omuz omuza vereceğiz ve bunlar başarılı olamayacaklar. Yenikapı'da bunun mesajını vereceğiz. Devletin başıyla, millet kucaklaşacak ve topyekun devletle millet, kol kola bütün şer ittifaklarına karşı bu mesajı verecekler" dedi. 

Milli Birlik ve Kardeşlik, Çözüm Süreci gibi projelere milletin çok yüksek oranda destek verdiğini hatırlatan Oğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Silahsız yöntemlerle, şiddet kullanmadan sorunların çözülmesi noktasında gerek devlet gerekse bu millet, bütün kesimleriyle çok müsamahakar davrandı. Akil İnsanlar Heyeti'nde de bulundum, kurum olarak da birçok çalışmada bulunduk. Artık milletin sabır taşı çatlamak üzere. Sayın Selahattin Demirtaş, 'Türkiyelileşmek' vadetti. Peki bu nasıl Türkiyelileşmektir ki bir ilçeyi hendeklerle kazıp çevireceksiniz, bir kurtarılmış bölge ilan edeceksiniz, orada silahlı gençler gezecek? Seçimlere girecek, 80 milletvekili alacaksınız, birçok belediye partiniz tarafından yönetilecek ve hala siz silahlı bir terör örgütüne arka çıkacaksınız ve onu kınamaktan adeta imtina edeceksiniz. Türkiye'de fikirlerin konuşulmasının önünde hiçbir engel kalmadı. Fikir özgürlüğü, basın özgürlüğü, konuşma, düşünceyi ifade hürriyeti açısından Türkiye, çok ileri bir noktada. Hatta o kadar ileri ki insanlar alenen seçilmiş insanlara, ailelerine hakaretlerde bulunabilmekte, terör eylemleri masum eylemlermiş gibi gösterilmeye çalışılabilmekte. Bütün bunlar var iken, Türkiye'de silahlı bir örgüte yer yoktur. Bu millet, bunu kabul etmez ve bu örgüt, silahlarını bırakacak. Örgüt silahlarını bırakana kadar devlet operasyonlarını yapacak, millet de bu operasyonlara destek verecek."