Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, uygulamayla ilgili gazetecilere, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların seyahatlerini güvenli ve sorunsuz tamamlamaları için sivil denetimlere ağırlık vereceklerini söyledi.
Araçlara binen sivil kıyafetli polislerin, tespit ettikleri aksaklıkları güzergahta denetim yapan ekiplere bildireceğini aktaran Özer, şunları kaydetti:

"Denetlemelerde, sürücünün tutum ve davranışları da gözlemlenecek. Sürücü belgeleri kontrol edilip, alkol denetimi yapılacak. Araçlarda kesici, delici alet var mı, bunlara bakılacak. Şoförler indirilerek, yolculara, seyahat boyunca problem yaşayıp yaşamadığı sorulacak. Bu şekilde sadece polisin bulunduğu noktalarda değil, vatandaşın arasında seyahat eden personelimiz, toplu taşıma araçlarını denetleyecek. Yaklaşık 20 personelimiz bugün denetime başladı."

Bu arada, resmi trafik polisleri, Mersin Polisevi önünde durdurulan toplu taşıma araçlarındaki yolculara, uygulama hakkında bilgi verdi.

Durdurulan bir araçta bulunan beyzbol sopasına el konuldu.