Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek ve sektörel büyümeye ivme katmak amacıyla organize ettiği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2018 Gladyatörleri”, 4 Ocak 2019 gecesi Four Seasons Bosphorus İstanbul’da gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Gecede 18 dalda, otomotivin 2018’deki en önemli marka ve etkinlikleri açıklandı.

Mercedes-Benz Türk, kuruluşunun 50. yılı vesilesiyle 2017 yılında genç girişimcilere destek olmak ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmak amacıyla başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Mercedes-Benz Türk StartUP” ile “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. Mercedes-Benz Türk ayrıca; hafif ticari araçlar kategorisinde ilk defa Pick-Up segmentine adım attığı X-Class’ın 360° iletişimi kapsamında gerçekleştirdiği entegre iletişim çalışmalarıyla “Yılın Entegre İletişim Kampanyası Ödülü”nü de kazanarak geceden iki “ODD Gladyatör” ile ayrıldı.

Törene Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, Hafif Ticari Araçlar Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Ezgi Yıldız Kefeli katılırken, satış, pazarlama ve iletişim ekiplerinin yanısıra çalışmalarıyla bu ödüllere katkı sağlayan ajanslar da gecede yerlerini aldılar.

Mercedes-Benz Türk StartUP projesi hakkında:

2018’de “Sürdürülebilir Şehirler ve Yaşam Alanları” temasıyla düzenlendi. Türkiye’nin 62 farklı ilinden 485 girişimcinin başvurduğu yarışmada ilk 10’a kalanlara “StartUp Boost” adı verilen özel bir gelişim programı ve Mercedes-Benz ile Stuttgart gezisi hediye edilirken; “teknoloji”, “sosyal fayda” ve “tema” kategorilerine göre belirlenen üç girişime de toplam 150.000 TL para ödülü verildi.

X-Class entegre iletişim çalışmaları:

Aralık 2017’de Türkiye pazarında satışa sunulan X-Class, segmentindeki tek Premium Pick-Up olarak kısa zamanda müşterilerden kabul görerek bu segmentteki rekabette etkin bir model konumuna geldi. ODD Gladyatörler 2018’de “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” kategorisinde Mercedes-Benz Türk, ilk pick-up aracı olan X-Class modeli için başarıyla yürüttüğü reklam, dijital, etkinlik, PR ve outdoor uygulamaları ile ödüle layık görüldü.