Çatak ilçesi Büyükağaç Güçlendirilmiş Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Sezay Şahin ve karakolda görevli askerler, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Büyükağaç komunda gerçekleştirdikleri devriye görevi sırasında, zor şartlarda okula giden ve üzerlerinde kıyafeti bulunmayan öğrencileri görünce, "Minik ayaklar üşümesin" yardım kampanyası başlattı.
Üsteğmen Şahin, İzmir'de yaşayan babası eski Süper Lig hakemlerinden olan Sebahattin Şahin'i arayarak "Minik ayaklar üşümesin" kampanyasını anlattı. Baba Şahin, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin destekleriyle yardım topladı.

Üsteğmen Şahin, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile Türkiye'nin birçok ilinde bulunan hakemlerin katkılarıyla okullardaki 493 öğrenci için yeni kıyafetler ve kırtasiye malzemesi alındı.

Kıyafetleri çocuklara dağıtmak için köye giden Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Feyyaz Aydoğdu, İlçe Emniyet Amiri Niyazi İnanlı ve karakolda görevli askerler, öğrencilere tek tek yeni kıyafetlerini giydirdi.

Daha sonra öğrencilerle aynı sıralara oturarak sohbet eden Kaymakam Koyuncu, öğrencilere çeşitli sorular sordu.

Çocukların gözlerindeki ışıltıyı görünce mutlu olduklarını söyleyen Koyuncu, Üsteğmen Şahin'e ve askerlerine özverilerinden dolayı teşekkür etti.

Görev sırasında okula gelip giden öğrencilerin üşüdüğünü görünce bir kampanya başlattığını belirten Şahin, "Burası çok soğuk ve kar tutan bir yer. Çocuklar burada üşüdükten sonra bizim karakollarda ısınmamızın hiçbir anlamı yoktu. Okula karın içinde lastik ayakkabılarla gelip gidiyorlardı" dedi.

Şahin, "Bu çocuklar için ne yapabilirim" diye düşünüp "Minik ayaklar üşümesin'' kampanyasını başlattığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Çünkü bu minik ayaklara ilerde çok ihtiyacımız var onlar bizim geleceğimizdir. Bu fikrimi eski Süper Lig hakemi olan babamla paylaştım. Babam bunu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'yle paylaştı. Çok kısa sürede bölgemizde bulunan dört okulumuzda okuyan 493 öğrencimize yardım gönderdiler. Yardımlar Van Faal Futbol Hakemleri Derneği'ne ulaştıktan sonra Ramazan Yetkin tarafından buraya ulaştırıldı. Biz de öğrencilerimiz eğitim öğretime daha iyi şekilde gidip gelsinler diye buraya geldik ve gelen yardımları dağıttık."

Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler de kendilerine kıyafet hediye eden Mehmetçiklere sarılıp, türkü söyleyerek, teşekkür etti.