Dünya Erdemli ve Sanayici İş Adamları Derneği, Altın Nesil Vakfı (ANEV) ve Medya Platformu medya dünyasını ve iş adamlarını iftar davetinde buluşturdu.Deniz Köşk Davet ve Toplantı Salonu’nda 29 Mayıs Salı günü gerçekleşen iftar davetinde Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Numan Kurtulmuş, Nevşehir AK Parti Milletvekili ve Meclis Divan Kâtibi Mustafa Açıkgöz ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir yer aldı. Medya Platformu Başkanı Ahmet Durkaya, DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar ve ANEV Başkanı Doğan Gökmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar davetine iş ve medya dünyasından yaklaşık bin kişi katıldı. İftar Daveti konuşmasında 24 Haziran Seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş “Üzerimize oynanan oyunları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hep birlikte bozacak ve kötü niyetli insanların amellerine ulaşmasına engel olacağız” dedi.

“İstanbulun Fethinin 565. Yıldönümü olan bu günde o fetki sadece kazanılan bir yer olarak değil, zaman sınırlaması olmayan geniş çerçevede değerlendirilmesi ve ders alınması gereken bir zafer olarak görülmelidir. Fatih Sultan Mehmet’in birinci üstünlüğü teknoloji ve ekonomidir. Bizler de bu iki unsur üzerine çalışacak, tank ve tüfeklerimizi kendimiz yapacağız. ” açıklamalarında bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Sn. Numan Kurtulmuş; “Geçmişte oynanan oyunların aynısı Osmanlı döneminden 1 asır sonra bile ülkemiz üzerinde oynanmaya devam etmektedir. Para manipülasyonlarından, gezi olaylarına, 15 Temmuz hadisesinden, döviz kurlarına kadar farklı algı operasyonları düzenlediler. Birkaç haftadır yaşadığımız sözde döviz dalgalanmaları başladı, oysaki genel rakamlar fevkalede sağlam. Siz bu opresayonlardan etkilenmeyin ve yolunuza devam edin” dedi.

Nevşehir AK Parti Milletvekili ve Meclis Divan Katibi Mustafa Açıkgöz,“24 Haziran’da Türkiye’nin büyük seçimi var. Bu seçimlerde bir tarafta milleti için canını dişine takan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta da ülkeyi dağıtmaya çalışan bir grup var. Hepimiz bu kötü niyetli grubun oynadığı oyunların farkındayız ve bu bilinç ile hepimizin doğru karar vereceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Bu sene iftar programını aynı vizyona sahip kardeş STK ile gerçekleştirdiklerinin belirten Medya Platformu Başkanı Ahmet Durkaya; “Kutsal kitabımıza yapılan saygısızlık ve İslam alemine yönelik yapılan katliamlar Ramazan ayını buruk geçirmemize sebep olsa da hiçbirimiz rehavete kapılmadık. Geleceğin varisleri olarak tarihimizi biliyor ve şu dönemde Hakktan hakikatten yana olan güçlü medyanın öneminin farkındayız. Bu kapsamda da birlik ve beraberliğin karşısında duran yazılı ve görsel medyanın biz de karşısında duruyoruz.

İftar programında DERSİAD’ın vizyon ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan, ticaret ahlakının önemine değinen DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar, “Kurulduğumuz günden bu yana ticarette erdem, ahlak ve fazilet temellerini esas alarak çalışmalarımıza devam ettik. Ticaretin ve kazancın helalliğini hep ön planda tutunmaya çalıştık. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerle ecdadımızın kurduğu faziletli toplumu yeniden diriltmek ve yeşertmek hedefindeyiz. DERSİAD olarak yozlaşmış ticaret anlayışını ortadan kaldırmak için var gücümüz ile çalışacağız” dedi.