“Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatımıza renk katmaya devam eden Marshall, yıl boyunca boya ustalarına yönelik pek çok çalışma yürütüyor. Düzenlenen eğitimlerde, boya uygulamalarında verimlilik, olası hataların azaltılması, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulara odaklanılıyor. Ustalar ayrıca Marshall ürünlerinin özellikleri, boya teknolojilerindeki yenilikler, tüketici ihtiyaçları ve en önemlisi sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında bilgilendiriliyor.

Marshall, düzenlediği eğitim programlarıyla boya ustalarının mesleki gelişimine katkı sunmanın yanında ustaların çevre ve doğa bilincini geliştirecek çalışmalar da düzenliyor. Bu kapsamda Marshall, bu yıl düzenlenen eğitim programlarına katılan 7 bin boya ustası adına Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜLl) 7 Ağaç Ormanları Programı kapsamında Sivas’ın Tavra Boğazı Mevkisi’nde 7 bin fidan dikti.

Marshall Teknik Eğitim Müdürü Kemal Koç, Marshall’ın her yıl ortalama 10 bin boya ustasına eğitim verdiğine değinerek, “Boya teknolojisi ve uygulamalarındaki son gelişmeler, yeni ürünler ve uygulama yöntemlerini paylaşarak yüz yüze gerçekleştiğimiz eğitimlerde aynı zamanda sosyal konuları işleyerek her yıl seçilen konu ile ilgili katılımcılarda farkındalık ve değer yaratmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz senelerde trafikte güvenlik, iskelede güvenlik ve enerji verimliliği gibi konular işleyerek ustalarımızın bu konular özelinde bilgi edinmelerine katkı sağladık. Bu yıl ise ustalarımızla birlikte çevre duyarlılığımızın altını çizmek amacıyla ÇEKÜL Vakfı ile iş birliği yaptık. Marshall olarak doğaya olan sorumluluğumuzu yerine getirmek, fidan dikme ve doğayı koruma bilincini yaygınlaştırmak için 2019 yılında 7 bin fidan ile yola çıkıyoruz. 2 Mayıs Perşembe günü ise Sivas’ın Tavra Boğazı mevkisinde ÇEKÜL ile birlikte sembolik bir dikim şenliği düzenledik. Eğitime katılan tüm ustalarımızın artık birer dikili fidanı var. Marshall Hatıra Ormanı, ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Programı kapsamında  büyümeye devam edecek.” dedi.

Ustalık Eğitimi

Boya ustalarının mesleklerini en iyi şekilde icra etmelerini sağlamayı hedefleyen Marshall, bu kapsamda tecrübeli eğitim uzmanlarının desteği ile gerçekleştirdiği eğitimlerle son 5 yılda 750 eğitim ile yaklaşık 78.000 ustaya eğitim verdi. Her yıl gerçekleştirilen eğitimler kapsamında sosyal sorumluluk konuları da ele alınıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz yıllarda enerji tasarrufundan, deniz ve ormanların korumasına ve trafik güvenliğine kadar pek çok konu eğitimler kapsamına alındı.

Ayrıca Marshall, boyada mesleki becerinin ve yetkinliğin önemini vurgulamak amacıyla 2017 yılından bu yana 1 Mart tarihini “Usta Günü” olarak kutluyor. Boyacı ustalarının mesleki becerilerinin ve mesleki tanınırlıklarının arttırılmasını hedefleyen “Usta Günü” tüketicilerde de işinin ehli kişilerle iş yapmaları konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları Hakkında:

ÇEKÜL Vakfı, 1994 yılında 7 Ağaç Ormanları Programını başlattı. O gün bugündür, doğaseverlerin eksilmeyen heyecanıyla yurdun dört bir yanında hızla büyüyen 7 Ağaç Ormanlarının amacı, yaşamsal kaynakların dengeli kullanımı ve sürekliliği için, tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiği bilincini uyandırmak. Türkiye’de binlerce kişi, aile, kurum, şirket artık birbirine ve doğaya, güzel dileklerini ve sevgilerini ‘7 Ağaç’larla iletiyor. Bugüne kadar 900 bin doğaseverin desteğiyle dikilen fidanların sayısı 4 milyonu aştı. Antalya, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Mardin, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Van’da; fıstık çamı, kızılçam, karaçam, akçaağaç, ardıç, akasya, huş, sedir, servi, meşe ve ceviz ağaçları ortak geleceğimiz için büyüyor.

https://www.7agac.org/