İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İl Müdürü Hamit Aygül, kent genelindeki su ürünleri denetimlerine katılarak, kontrolleri yerinde inceledi.
Marmara Denizi, İstanbul Boğazı, balıkçı barınakları, karaya çıkış noktaları, işleme tesisleri ve soğuk hava depolarındaki kontrollerde; dip trolü, çift kabuklu avcılığı, küçük boyda balık avcılığı ve küçük boyda su ürünü işleme ihlalleri konularında yasal işlem yapıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı ve son bir ayda yapılan denetimlerde, 20 ton beyaz kum midyesi, 12 ton kara kıllı midye, 4 trol kapağı, 6 trol ağı ve halatları ele geçirilirken, boyları küçük olan 29 kasa istavrite el konuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, gelecek nesillerin protein kaynağı su ürünlerini sağlıklı şekilde tüketebilmesi ve su ürünleri avcılığının sürdürülebilir olabilmesi için su ürünleri kaynaklarının korunmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Kentte yasa dışı su ürünleri ve özellikle trol avcılığı mücadelesinin Adalar ve Kumkapı önleri başta olmak üzere tüm kıyı şeridinde her gün devam ettiğini aktaran Aygül, "Rutin olarak devam eden denetimlerimiz sırasında yasaya muhalefet eden avcılara çeşitli yasal işlemler uygulanıyor. Umarım avcılarımız daha bilinçli avlanarak, su ürünleri kaynaklarımızı doğru kullanmada ve gelecek nesillerimizin hakkı olan bu değerli protein kaynağını korumamızda bizlere yardımcı olur" ifadelerini kullandı.