Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen komiser Oktay İzgi ile polis memurları Sezgin Uludağ ve Çağdaş Arslan için tören düzenlendi.
Üç şehidin Türk bayrağına sarılı naaşları Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Meslektaşlarının omuzlarında taşınan tabutların katafalka konulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, törendeki konuşmasında, saldırıda yaralanan polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Ülkenin birliği ve bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden kahraman şehitleri rahmetle andıklarını dile getiren Pekcan, "Evlatlarını vatana adamış kıymetli analarımız, çocuklarımızın adları taşların üstünde, naaşları toprakta kaldı zannetmeyin. Şehitlerimizin kutsal isimleri arşta, aziz naaşları ise cennet bahçelerindedir. Şehitlik Hakk'a yürümenin en güzel şeklidir" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehitler için dua okudu.

Ağıt yakan şehit yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit Oktay İzgi'nin eşi Ayşe İzgi, eşinin tabutuna sarılarak, "Niçin beni yalnız bıraktın? Neden bizi ayırdınız?" diye feryat etti.

Meslektaşları ile vatandaşların omuzlarında taşınan şehit cenazeleri, binlerce kişinin katıldığı kortejde Mardin Valiliği önünde bekleyen ambulanslara alındı.

Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Terör örgütüne tepki

Cenaze törenine Türk bayraklarıyla katılan ve tekbir getiren vatandaşlar, bölücü terör örgütü PKK'yı slogan atarak kınadı. 

Törenin ardından Mardin Havalimanı götürülen şehitlerin naaşı, uçakla memleketlerine gönderildi. Şehit İzgi'nin cenazesi Kayseri, Uludağ'ın cenazesi Isparta ve Arslan'ın cenazesi de Zonguldak'a götürülecek.