Türkçe kurslarının başlaması dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı Sali Ramadani, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Anıl Özge Ertay, Üsküp Yunus Emre Kültür Merkezi ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri katıldı.
Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Ertay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Makedonya'ya NATO ve AB üyelikleri sürecinde güçlü ve samimi bir destek verdiğini belirterek, bu desteğin devamı olarak emniyet mensuplarının Türkçe öğrenmelerine katkı sağlayabilecek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Ramadani de emniyet mensuplarının Türkçe ilgisinin kendisini şaşırttığını ifade ederek, sadece Üsküp'ten değil, diğer şehirlerden de Türkçe kurslarına katılım için talep geldiğini, önümüzdeki dönemde nasıl bir strateji izleneceği konusunda çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

- Kurslar devam edecek

Bu arada, 61 polisten oluşan ilk grubun Türkçe kurslarına başlanırken, yoğun ilgiden dolayı kursların devam edeceği ve ikinci grup için kayıtların eylül ayında başlayacağı bildirildi.

Kursa başlayan emniyet mensuplarına haftada iki gün iki ayrı grupta ders verilecek.