SIKI BiR BiRLiKTELiK ve DAHA AKTiF BiR MiSYON

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar ziyaret sonrasında, yaptığı açıklamada 2018 yılında daha aktif bir misyon ile sahada olduklarını, Büyükelçiliğimizin de bu konuda kendilerine daima muavenet sağladadığını, Büyükelçimiz Ahmet Akif Oktay’ın da çok kısa zamanda Macaristan’ın iki büyük şehri olan Pecs ve Debrecen’e çok kapsamlı bir şekilde belediye ve ticaret odası ziyaretileri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyükelçimizin, ''Macaristan’daki Türk işadamlarının, aralarında ve diğer sivil toplum paydaşları arasında daha sıkı etkileşim, koordinasyon ve ağ tipi bir bilgi yapılanması oluşturması gerektiğini, bu faaliyetlerden oluşacak olan ortak güç ile Türkiye’nin etkileme yani lobicilik çalismalarına daha aktif katkı sağlanması gerektigini belirti''.

Fadıl Başar, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi olarak 40’a yakın Türk sermayeli şirketin bilfiil Macaristan’da kuruluşunu gerçekleştirdiklerini, Türk şirketlerinin Macaristan üzerinden  Avrupa Birliğine açılmalarında, Macaristan’nın Avrupa cografyasindaki konumu, şirket kuruluş ve işletme maaliyetlerinin düşük oluşunun büyük avantajlar getirdiğini söyledi.

TÜRK İŞ ADAMLARINA MACARİSTAN’DA KILAVUZLUK EDECEK BiR ESER 

Fadıl Başar "Macaristan’da İş Yapma – Dıs Ticaret ve Yatırım" adlı kıtabı, Macaristan’a gelen iş adamlarımızın ve yatırımcımızın, Macaristan’nin ticaret yapısını daha yakından ayrıntılı bir şekilde tanıması ile bilinçli bir yatırım ve ticaret yapması sağlamak aynı zamanda iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artmasına katkı oluşturmak amacıyla kaleme aldığını söyledi. 

Kitapta Macaristan’da iş ortamı, şirket türleri, kuruluş süreçleri, vergi ve sosyal güvenlik uygulamaları ile çalışma izinlerinden, Türk yatırımcısının karşılaştığı sorunlara, potansiyel iş imkanlarından teşviklere kadar bir çok konu detaylı olarak ele alınmıştır. Böyle geniş bir bilgiyi bir arada barındırması ile Türk İş Adamlarımıza Macaristan’daki iş hayatı konusunda kılavuzluk edeceğine inanmaktayım.
MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, her zaman amaçlarının, Macaristan’da Türk yatırımcısının güvenilir ve kaliteli bir şekilde hizmet almasını sağlamak olduğunu söyledi. Avrupa’ya açılma düşüncesinde olan iş adamlarımıza, bu zamana kadar Macaristan’da daima güvenilir bir rehber olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.