İstanbul’da son haftalarda hırsızlar özelikle Audi marka otomobilleri hedef seçmiş. Oto hırsızları torpidoda gizli bölmede üçüncü anahtar bulmak ve aracı çalmak için camlarını patlatarak onlarca araç sahibini mağdur ediyor. Servisler hırsızların hedef haline getirdiği araçlarla doldu. Peki bu üçüncü anahtar olayı nedir?

Bazı lüks marka otomobillerin içinde yedek olarak üçüncü bir anahtar olduğu söylentisi, hırsızları harekete geçirmiş. İstanbul’un birçok semtinde araçlar bu yolla hırsızlar tarafından camları kırılmak suretiyle çalınmaya teşebbüs edilmiş. Aslında tüm araç sahipleri torpido gözlerindeki üçüncü anahtarları araç teslimi sırasında aldıkları için hırsızların teşebbüsü başarısız olmasına rağmen araçta da hasar bırakıyor

DOĞUŞ, MÜŞTERİLERİNE UYARI YOLLADI
Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre son zamanlarda çeşitli bölgelerde yaşanan oto hırsızlık olaylarının yukarıda Audi A4, A5 ve Q5 gibi belirli Audi modelleri üzerinde yoğunlaştığı belirlendi. Doğuş Otomotiv, son aylarda çeşitli bölgelerde meydana gelen araç hırsızlığına karşı Audi sahiplerini uyardı. Müşterilerine mesaj yollayan Doğuş Otomotiv şunlara yer verdi: “Sahibi olduğunuz Audi aracın “Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu”nun “Aracın/motorun para çantası anahtarı ile çalıştırılması” bölümünde detaylı olarak ifade edildiği üzere aracınızın torpido gözünde yedek anahtar işlevinde “Para Çantası Anahtarı” bulunmaktadır.