Türkiye’de “sağlam bankacılık” modelini uygulayarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk’ün, Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırdığı işlem, bankalar tarafından yurt dışında ihraç edilen en yüksek tutarlı sermaye benzeri (katkı sermaye) sukuk olma niteliğini taşıyor. 
 
Kuveyt Türk’ün 8 Şubat 2016 tarihinde talep toplamasını gerçekleştirdiği 10 yıl vadeli 5. Yılın sonunda itfa opsiyonlu sukuk ihracına yatırımcılardan 350 milyon USD’nin üzerinde talep geldi. 

Güçlü sermaye tabanı Kuveyt Türk’ün büyümesini destekleyecek  
 
İhraç sürecini değerlendiren Kuveyt Türk Genel Müdürü UFUK UYAN, ihracın işleme özel kurulan KT Sukuk Company Ltd tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. “Yurt dışında Tier II sukuk olarak adlandırılan katkı sermaye sukuku, bankamızın sermaye yeterlilik rasyosunu yukarı çekerek daha güçlü bir büyümeye imkan sağlayacaktır” ifadesini kullandı.  KT Sukuk Company’nin Kuveyt Türk’ten devraldığı varlıklardan elde edilen gelirlerin sukuk sahiplerine dağıtılacağını açıklayan UYAN, “Fitch Ratings tarafından BBB- yatırım yapılabilir sertifika olarak derecelendirilen Sukuk, İrlanda Borsası’na kote edildi. Yıllık yüzde 7,90 kira getirisi olan Sukukun sermaye piyasalarındaki dar likidite şartları altında başarılı bir şekilde tamamlanması uluslararası yatırımcının Kuveyt Türk’e olan güveninin teyididir.” dedi. 

KFH Capital Investment  Company’nin Global Coordinator; Abu  Dhabi  Islamic  Bank,  Dubai  Islamic  Bank, Emirates  NBD, HSBC,  KAMCO  Investment Company, KFH Capital Investment  Company, Noor Bank ve QInvest kuruluşlarının düzenleyici lider banka olarak rol aldığı işlemde, 9 farklı ülkeden 20’nin üzerinde yatırımcı Kuveyt Türk sukukunu satın aldı. 

2010 yılında Türkiye’nin ve kıta Avrupası’nın ilk sukuk işlemini gerçekleştirerek Türkiye’yi faizsiz sermaye piyasaları ile tanıştıran Kuveyt Türk, gerçekleştirdiği yatırım yapılabilir dereceye sahip sermaye benzeri sukuk işlemi ile sektöre yenilikler getirmeye devam etti.