24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 2018’in konut sektörü açısından zor bir yıl olduğunu söyleyerek, “2018’de yaşadığımız coğrafyanın ve bölgesel risklerin ortaya koymuş olduğu sıkıntıların Türkiye’ye ekonomik yansımaları oldu. Özellikle banka faiz oranlarının ve finansman maliyetlerinin çok yükseldiği bir dönemde özellikle ipotekli konut yatırımlarında ciddi manada bir düşüş gerçekleşti. Ancak buradaki açığı bir miktar yabancı satışlarla telafi ederek, 2018’i az yaralı olarak kapattık. Dolayısıyla 2018 gerek bizim gerekse sektör açısından zorlu geçen bir yıl oldu” dedi.

“İNŞAAT, TÜRKİYE’DEKİ EN GÜÇLÜ SEKTÖRLERDEN BİRİSİ”

Aziz Yeniay, sözlerine şöyle devam etti: “2017 ve 2018’in yansımaları 2019’a olacaktır. Ancak zorun geride kaldığını, bundan sonra yapısal birtakım düzenlemelerle birlikte sektörün kendini revize ederek yoluna devam edeceğini düşünüyorum. Bu kapsamda, gerek firmalar gerekse hükümet, bir dizi tedbirler alıyor. Dolayısıyla kırılganlıklarını azaltarak sektörün kendi içerisindeki yapısal sorunlarını da dikkate alıp, yeni yapısal düzenlemelerle daha sürdürülebilir bir sektör, 2019 ve 2020 yıllarında kendini gösterecektir. Çünkü inşaat, Türkiye’deki en güçlü sektörlerden birisi. Dünyadaki en büyük 250 inşaat firmasının yaklaşık 40’dan fazlasının Türk firmaları olduğunu görüyoruz. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle, geçmişteki alışkanlıklarımızla yolumuza devam etmenin mümkün olmadığı bir dönemdeyiz. Birtakım yapısal düzenlemelere ihtiyaç var. Sektör bunları da yaparak yoluna devam edecek.”

24 GAYRİMENKUL’DEN PROJELERE DEVAM

24 Gayrimenkul olarak projelerinin devam ettiğini belirterek, “24 markalı, gerek konut gerekse rezidans projeleri. Dolayısıyla bu inşaatlarımız hemen hemen hız kesmeden devam ediyorlar” diye konuştu.