Macmillan Kanserle Mücadele Kuruluşu'nu desteklemek için 27 Haziran'da arkadaşı Mel Kitchen (56) ile İngiltere'nin Bristrol şehrinden bisikletle yola çıkan Neil Bland (52), 46 gün süren yolculuğunu 75 yaşındaki annesi Pat Haswell'in 10 yıldır yaşamını sürdürdüğü Datça'da noktaladı.
Günde ortalama 100 kilometre pedal çevirerek 12 ülkeden geçen Kitchen ve Bland'ı  Cumhuriyet Meydanı'nda Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin ve vatandaşlar karşıladı. İngiliz bisikletçileri ilk kutlayan anne Pat Haswell oldu.

Neil Bland ve Mel Kitchen'a günün anısına Başkan Uçar ve Başkan Yardımcısı Bilgin tarafından teşekkür belgesi verildi.

Bland, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanser hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek, pratik, medikal, mali, psikolojik destek sunarak tedavi sürecini ve kalitesini kolaylaştırmak için çalışan kuruluşa destek için yola çıktıklarını söyledi.

Dünyada iki milyon insanın kanserle savaştığını ifade eden Bland, her üç kişiden birinin kanser hastası olabileceğine dikkati çekti. Sehayatlerine başlarken kuruluşa 5 bin poundluk yardım toplamayı hedeflediklerini belirten Bland,  "Şu ana kadar sadece yarısını toplayabildik. Ancak, kanserle mücadele konusuna dikkati çektiğimiz için kendimizi hedefimize ulaşmış olarak görüyoruz" dedi.

- "Yol koşulları iyileştirilmeli"

Yolculukları süresince 12 ülkeden geçtiklerini söyleyen Bland, Türkiye'nin, manzarası ve güzellikleriyle farklı bir doğaya sahip olduğunu, ancak bisiklet sporu yapanlar için yol koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bland, Türkiye'de bisiklet yollarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Almanya, Hollanda ve Norveç gibi ülkelerde bisiklete binenler, Türkiye'ye göre biraz daha şanslılar. Oralarda bisiklet ulaşımı çok daha güvenli yapılıyor" diye konuştu.