Evin iki oğlunun Büyüğü olan ,Mustafa Alptuğ Sözen(17) henüz yaşında Annesi Yasemin Sözen ve Babası Ejder Sözen´dir. Yoğun katılımın gerçekleştiği Cenaze töreninde ön saflarda yer aldı. Acılı Baba gazetecilerin sorularına şunları konuştu.“Ben Milyoner değilim ama burada bu kalabalığın sebebi Benim Oğlumun gösterdiği, Kahramanlık sayesinde bu  insanlar buraya toplandı“dedi.

Cenaze Namazına katılan Hanau Belediyesi Meclis Başkanı Thomas Morlock „Mustafa Alptuğ´un  insanlık adına gösterdiği Cesareti Hanaulular olarak unutmayacağız. Onu Hanau´un Kahramanı olarak hatrılayacağız, örnek bir kişilikler listesinde yer alacaktır. Hanau en genç kahramanını uğurluyor. Hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Belediyemizde Mustafa için Hatıra defter açılaktır, Hanau´lular duygullarını dile getirecekler“diye belirtti.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz Cenaze namazının ardından Cemaatten helallik istedi ve şöyle belirtti. Kaçmaz“Bir İnsanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış olur“inancına  sahibim.“Mustafa bizim için bir şehittir. O bizlere bu sergilediği hareketiyle insanlık dersi vermiş bulunmaktadır. Bizim gönüllerimizin Kahramanıdır“dedi.

EJDER Sözer  ve yakınları Cenaze namazının ardından taziyeleri kabul ettiler.17 yaşındaki Kahramanımız omuzlar üzerinde dualarla ve sevdiklerinin gözyaşlarıyla defnedilmek üzere memleketi Aydın Nazilliğe uğurlandı.

YASEMİN BAHADIR/ALMANYA