Kaba kuvvetten çok, hız ile tekniğe dayanan, tekme ve yumruklarla yapılan kickboksun öğretildiği spor merkezlerinden artık kadınlar da erkekler kadar faydalanıyor. Kickboks eğitimini küçük yaşlardan itibaren kız çocuklarının yanı sıra orta yaşlı kadınlar da alıyor. 
Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından özellikle genç kızlar, bu dövüş sporunu öğrenerek kendilerini savunabilmek için spor merkezlerinin yolunu tutuyor.

-"Talebe yetişemiyoruz"

Kickboksta dünya ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu ve eğitmen Mehmet Özer ise Buca ilçesinde sahibi olduğu merkeze son 5 günde çok sayıda genç kızın dövüşmeyi öğrenmek için geldiğine dikkati çekti. 

Kickboksun yumruk ve tekmelerle yapıldığını, diğer dövüş sporlarına göre daha sağlam olmayı öğrettiğini anlatan Özer, "En son yaşanan sıkıntılı durumdan sonra kadınların salonumuza talebi çok oldu. Kendilerini nasıl savunacaklarını öğrenmek istiyorlar. Çünkü geç saatte işten, dersten çıkanlar oluyor. Toplu taşıma araçlarına biniyorlar, yalnız oldukları için tacize maruz kalabiliyorlar. Bir erkekle başa çıkmak kolay değil ama bu sporu öğrenerek kendilerini savunmayı öğrenebiliyorlar" diye konuştu.

Kadınlar ile üniversite öğrencilerine özel indirimler uyguladıklarını ve kadınlara yönelik 15'er kişilik sınıflarının bulunduğunu söyleyen Mehmet Özer, son 5 günde kayıt yapmak isteyenlerin yüzde 100 arttığını, artık talebe yetişemediklerini aktardı. 

Kickboksun da tüm sporlar gibi disiplin gerektirdiğini, haftada 3 gün 1,5 saatlik derslerle öğrenilebileceğini kaydeden Özer, "Dövüş sporunu öğrenen bir kadının bir erkeği saf dışı edebileceğini düşünüyorum. Bizim merkezimizde de kadın ve erkek sporcular dövüşüyor. Kadın sporcuların performansını çok iyi buluyorum" şeklinde konuştu. 

Kendini savunmak isteyen kadınların kickboks olmasa bile herhangi bir savunma sporunu öğrenmesi gerektiğini anlatan Özer, hiç spor yapmayan bir kadının ise zor durumda kaldığında en azından çene gibi hassas noktaları hedef alabileceğini belirtti.

Yumruk ve tekme atmayı öğrenmenin kadınların kendine güvenmesini sağladığını, stresi uzaklaştırdığını dile getiren Özer, bu sporun kilo vermeyi sağladığını da sözlerine ekledi.

-Kickboks eldivenlerini takıp dövüşüyorlar

Kendini tehlikelere karşı korumayı öğrenmek için 5 ay önce kickboksa başlayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Cansu Sarıoğlu, ailesinden uzakta yaşadığını ve her an tedirgin olduğunu, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin de tehlikeyi bir kez daha hatırlattığını anlattı. 

Son günlerde ailesinin sık sık arayıp güvende olduğundan emin olmak istediklerine değinen Sarıoğlu, "Yaşananlar hepimizi üzüyor ama kickboks biraz kendime güvenmemi sağlıyor. Eskiden tacizlere ses çıkaramazdım. Şimdi bu konuda daha rahatım. Tüm arkadaşlarıma dövüşmelerini öneriyorum" dedi.

DEÜ Amerikan Kültür ve Edebiyatı öğrencisi Hatice Uçar, Özgecan'ın tüm kadınlar için bir simge haline geldiğini, toplumun kadına bakışını değiştirmek istediklerini ve güçlü olmak için çalıştıklarını söyledi. 

Nihan Sena Diren adlı üniversite öğrencisi de 2014 yılının Ekim ayında öğrenmeye başladığı sporu duyan erkeklerin biraz daha dikkatli davrandığını ifade etti. 

Diren, "Yalnız yaşamak zorundayım, sadece biber gazı ile kendimi korumaya çalışıyordum" dedi.