İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne başvurarak uygun olarak değerlendirilen, ancak 31 Ekim - 7 Kasım 2018 tarihleri arasında ÖSYM’ye başvurularını yapamayan adaylar için bir kez daha başvuru fırsatı doğdu. Çeşitli sebepler nedeniyle sınav başvurusunda bulunamayan adaylar 2’inci Dönem İSG Sınavı’na 21 Kasım tarihinde başvuruda bulunabilecekler. Adayları yakından ilgilendiren geç başvuru süreci ÖSYM tarafından başlatılacak.

ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzda yer alan bilgilere göre; 2’inci Dönem İSG Sınavı geç başvuruları 21 Kasım 2018 tarihinde saat 23:59'a kadar yapılabilecek. Yani başvurular aynı gün gece yarısı son bulacak. Geç başvurucu ücreti ise 300 TL olarak belirlendi. Başvuru yapacak adayların sınav ücretini aynı gün ödemeleri gerekiyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sınava başvuru işleminin kılavuzda belirtildiği şekilde yapılması ve sınav ücretinin yatırılması gerekiyor. Başvuru bilgilerinin, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde kontrol edilmesi gerekiyor. Aday başvuru kayıt bilgilerinin dökümünün alınması ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması önem taşıyor.