İstanbul'da etkisini artıran kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanırken, Haramidere'de bir metrobüsün yoldan çıkması seferleri bir süre durdurdu.
Kentte sabah saatlerinde başlayan ve yer yer şiddetini artıran kar yağışı, trafik akışını olumsuz etkiliyor. 

Şehir içinde görüş mesafesinin azalmasıyla E-5 karayolu ve TEM otoyolu başta olmak üzere ana arterlerdeki trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. 

Metrobüste kaza seferleri aksattı

Beylikdüzü'nde şiddetlenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Haramidere'de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bu nedenle Beylikdüzü-Avcılar arasında seferler bir süre durdu. Metrobüse müdahale edilmesinin ardından seferler normale döndü. 

Bu kaza, tüm hattaki seferleri olumsuz etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, bazı duraklarda vatandaşlar, ilerleyemeyen metrobüsten inip, yürüyerek yoluna devam etti. 

Metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle bazı vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

Trafik polislerinin izinleri iptal edildi  

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle trafik polislerinin izinlerini iptal etti. Trafik ekipleri, akışın sağlanması için kent genelinde görev yapıyor. 

Ekipler, emniyet şeritlerini olası acil durumlar için açık tutmaya çalışıyor.

Yetkililer, sürücüleri kış lastiği ve köprülerdeki erken buzlanmaya karşı uyarırken, belediye ekipleri de tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı ve don sebebiyle TEM otoyolunun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiği bildirildi. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve don sebebiyle TEM otoyolunun Mahmutbey-Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, bu mevkideki araçların E-5 istikametine yönlendirildiği aktarılan açıklamada, "Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Zincirleme trafik kazası

Bu arada, TEM otoyolu Celaliye mevkinde 60 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kenti öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı, tipi şeklinde devam ediyor.

TEM otoyolu Celaliye mevkinde iki yönlü 60 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı. Edirne istikametinde bir tır ile kamyon çarpıştı, araçların sürücüleri yaralı kurtarıldı. Aynı dakikalarda İstanbul istikametinde de iki tır kaza yaptı. Olay yerine itfaiye ekipleri ve 3 vinç gönderilerek, yol trafiğe açıldı.

Tipi nedeniyle TEM otoyolundaki sürücüler, Çatalca ve Silivri gişelerinden E-5 karayoluna yönlendiriliyor. TEM otoyolu güzergahında 10'a yakın tır da kayarak, trafik akışını aksattı.

Şehir içinde ise 95  ayrı noktada hasarlı kaza meydana geldi.

Kar kalınlıkları

Öte yandan, kar kalınlıkları Maslak, Ümraniye, Çekmeköy, Beykoz, Sultangazi ve Arnavutköy'de 10, Uğur Mumcu, Maltepe, Celaliye, Silivri'de 15, Başakşehir, Hadımköy, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt ve Çamlıca'da 20 santimetre ölçüldü.

FSM Köprüsü'nde zincirleme kaza

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki zincirleme trafik kazasında iki kişi yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, FSM Köprüsü Anadolu-Avrupa istikametinde 12 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza sırasında araçlardan kopan parçalar, seyir halindeki otomobillerin üzerine düştü.

Zincirleme trafik kazasının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Yoğun trafik nedeniyle Kavacık itfaiyesi olay yerine gelemeyince Avrupa yakasından Seyrantepe ve İstinye itfaiyesi, köprüye ters yönden girip, kaza yerine ulaştı. Kamyonda sıkışan 2 yaralı kurtarılarak, ambulansta ilk müdahaleleri yapıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

FSM Köprüsü'nde trafik Avrupa yönüne kilitlenince İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait tuzlama aracı ters yönden köprüye girerek, kaza yerinde çalışma yaptı, ardından vinçle kazaya karışan bazı kamyonlar çekildi.

Çalışmalar tamamlanınca kazadan yaklaşık 2 saat sonra köprü yeniden kontrollü olarak tek şeritten ulaşıma açıldı. 

Bu arada, köprüde beklemek zorunda kalan sürücüler, bu duruma tepki gösterdi.