Türkiye, 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimlere gidiyor. Seçime bir gün kala seçmen artık kararını vermiş görünüyor. Anketler özellikle İstanbul ve Ankara’da AK Parti ile CHP yani Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında büyük bir yarışın yaşanacağını ortaya koyuyor. Kamuoyu araştırmaları İstanbul ve Ankara’da başa baş yarışın sürdüğünü gösteriyor. Ankara'da bazı araştırma kuruluşlarının anket sonuçları AK Parti adayı Mehmet Özhaseki’yi önde gösterirken, bazıları da CHP adayı Mansur Yavaş’ın seçimi kazanacağını öngörüyorlar. İzmir’de CHP adayı Tunç Soyer açık ara önde gidiyor. Kararsızların son gün verecekleri karar İstanbul ve Ankara'da seçimin kaderini belirleyecek. Özellikle Ankara'da seçimin kıl payı sonuçlanacağı ifade ediliyor.

Seçime 1 gün kala İstanbul'da Binali Yıldırım, bir adım önde görünüyor. Ancak Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası sırasında sağladığı sempati sonucu sürpriz yaparak seçimi kazanabileceği de ihtimaller arasında gösteriliyor. Ankara'da ise Mansur Yavaş ile Mehmet Özhaseki arasındaki yarış son ana kadar sürecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma ve Cumartesi gününü İstanbul'un ilçelerinde mitingler düzenleyerek geçiriyor. Erdoğan, Cuma günü 8 ilçede miting düzenleyerek bu alanda bir rekora imza attı. Son gün Avrupa yakasında kritik ilçelerde seçmenlere hitap edecek. Muhalefet başta Ankara olmak üzere özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde AK Parti'ye ait olan Bursa, Balıkesir, Denizli, Antalya illerinde seçimi almak için vargücüyle asılıyor. AK Parti'nin başlıca hedefi ise Ankara ve İstanbul'u kaybetmemek. İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde ise AK Parti'nin gücünü koruduğu gözleniyor. 

Tabi son sözü 31 Mart Pazar günü sandık başında millet söyleyecek. Seçimlerin bir demokrasi şöleni içinde geçmesini temenni ediyoruz.