Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan terör saldırısı sonrasında arttırılan güvenlik önlemleri, avukatların tepkisini çekti. Sabah saatleri itibariyle gün boyu yaşanan kapı girişi tartışmalarından sonra adliye içinde bazı avukatlarca eylem de yapıldı. 
Avukatlar ilkin, C kapısı girişindeki avukat geçiş alanına dedektör kapısı konulması sonrası bu alanda toplanarak güvenlik görevlileri ve polislere tepki gösterdi. İçeriye girerken çantalarını x-ray cihazından geçiren ve üst aramasına izin veren avukatlara da tepki gösteren bu grupla polisler arasında kimi zaman itiş kakış yaşandı.

Adliyede bir grup kadın avukat, dedektör kapısından geçerken elbiselerini çıkarıp üzerinde "Avukata dokunma, dokunursan yanarsın, diren avukat" yazıları bulunan tişörtlerle kaldı. Arama noktasını geçtikten sonra slogan atan bu gruptakilerin etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından çevrildi. Slogan atmamaları konusunda uyarılan avukatlara daha sonra müdahalede bulunuldu. Kadın avukatlar adliye dışına çıkarılmaya çalışılırken, bazı erkek avukatlar da bu gruba destek verdi. 

Arbede esnasında yere düşen avukat Refika Korkmaz, kafasını beton zemine çarpıp yaralandı. Avukatlardan Zülfikar Erdem'in ise parmağının kırıldığı belirtildi. 

Müdahale sonrası polis, avukatlardan Hüseyin Boğatekin ile Zülfikar Erdem'i gözaltına aldı.