ULUSLARARASI Polis Teşkilatı'nın (INTERPOL)  89'uncu genel kurul toplantısı, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde bugün başladı. Interpol'ün Genel Kurul Toplantısı'na 160 ülkeden bakan, bakan yardımcısı, müsteşar, uluslararası Kuruluş temsilcisi ve Emniyet genel müdürü seviyesinde bürokrat katılıyor. Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılacak. 23, 25 Kasım tarihleri arasında sürecek toplantıya Türk ve yabancı gazetecilerin ilgisi yoğun olurken, toplantının düzenlediği Haliç Kongre Merkezi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

155 ÜLKE AKREDİTE OLDU

25 Kasım gününe kadar sürecek toplantı için üye ülkelerin üst düzey polis şeflerinin yanı sıra kimi ülkelerin içişleri bakanları, bakan yardımcıları, ulusal polis teşkilatlarının üst yöneticileri İstanbul’a geliyor. 194 ülkenin üye olduğu teşkilatın kritik sayılabilecek Genel Kurul Toplantısı için şu ana kadar 155 ülke akredite oldu. 160-165 arası üye ülkeden katılım akreditasyonunu gerçekleştirmesi bekleniyor. İstanbul’daki Genel Kurul Toplantısında Mikronezya Federe Devletleri’nin INTERPOL üyeliğinin oylanması beklenirken, kabulü halinde teşkilatın üye sayısının 195’e çıkacağı kaydedildi.

Ayrıca, Genel Kurul Toplantısına Botsvana, Kamerun, Komorlar, Guinea Bıssau, Ürdün, Madagaskar, Nijerya, Ruanda, Sırbistan, Kazakistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Angola, Surinam, Kongo ve Güney Afrika gibi 15 ülke bakan düzeyinde, Azerbaycan, Bulgaristan, Libya, Myanmar, Rusya, Vietnam, Macaristan, Uruguay ve Yemen bakan yardımcısı düzeyinde, Küba, Kuveyt, Slovenya ve Filipinler “müsteşar” seviyesinde katılım sağlayacağı öğrenilirken, EUROPOL, ASEANAPOL ve BM’nin de aralarında olduğu 17 uluslararası kuruluştan temsilci yer alacak. Toplantıya 51 Emniyet Genel Müdürü düzeyinde katılım beklenirken, Genel Kurul Toplantısı için toplam 645 kişinin kayıt yaptırdığı anlaşıldı. Katılımcı sayısının yarına kadar artması bekleniyor.