ING Bank Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Abay, Belçika pazarında ilk 3’te yer alan ve ING Grubu’nun genel gelirleri içerisinde önemli paya sahip olan ING Belçika’nın 15 Temmuz itibarıyla Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Pınar Abay, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladıktan sonra işletme yüksek lisansını Harvard Business School’da yaptı. Kariyerine 1998 yılında, McKinsey & Company İstanbul ofisinde bankacılık sektörü danışmanı olarak başlayan Abay, daha sonra Silikon Vadisi’nde teknoloji alanındaki müşterilerine hizmet verdi ve şirketin San Francisco ve New York ofislerinde çalıştı. Abay, 1 Ekim 2011 yılında ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni üstlenmeden önce, McKinsey & Company Türkiye’nin bankacılık sektöründen sorumlu yönetici ortağı olarak görev alıyordu. Halen, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nde (YASED) Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte ve yabancı yatırımlı Bankaları temsil etmektedir.

ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanı Eric Boyer de lae Giroday atamaya ilişkin olarak; “Yönetim Kurulu’nun aldığı atama kararını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay’ın bankacılık sektöründeki derin bilgi birikimi ve deneyimleri ile Yönetim Kurulumuzun işleyişine büyük katma değer sağlayacağına eminim” dedi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından onaylanan atama, Belçika Resmi Gazetesi’nde de yayınlanacak.

ING Belçika’nın diğer bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin isim ve görevleri ise şöyle;

Eric Boyer de la Giroday Yönetim Kurulu Başkanı, Bağımsız Üye

Baron Philippe de Buck van Overstraeten Bağımsız Üye - Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite Üyesi

Baron Luc Bertrand İcra Kurulu Başkanı Ackermans & van Haaren, Bağımsız Üye

Christian Jourquin Bağımsız Üye - Belçika Kraliyet Akademisi Üyesi

Count Diego du Monceau de Bergendal Bağımsız Yönetici Üye – CEO Rainyve

Michèle Sioen Bağımsız Üye - CEO Sioen Industries

Paul Mousel Bağımsız Üye - Ortak Arendt & Medernach

Koos Timmermans Hissedarı Temsilen Bağımsız Üye - ING Bank SA/NV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,