KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Asitane Vakfı ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde barış ve kardeşlik için örülen bereler ile oyuncak, giysi ve gıda maddeleri, aralarında Suriyelilerin de yer aldığı 20 bin öğrenciye dağıtıldı.

Asitane Vakfı'nın başlattığı "Barış ve Kardeşlik İçin Sevgimizi Dokuduk İlmek İlmek" isimli projesine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın desteğiyle 1 tır yardım malzemesi toplandı. 

Beyoğlu halkı ve kadınlarca örülen bereler, Kahramanmaraş'ta, vakıf görevlileri ve AK Parti Beyoğlu İlçe Kadın Kolları teşkilatı üyelerince Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 20 bin öğrenciye dağıtıldı. 

İçinde gıda ve yaşam malzemeleri ile oyuncakların yer aldığı yardım tırındaki malzemeler de kent merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Vakıf Başkanı Hasibe Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barış ve Kardeşlik İçin Sevgimizi Dokuduk İlmek İlmek Projesi"nin halka halka yayılarak yüzlerde tebessümlere vesile olduğunu söyledi.

Projelerine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da destek verdiğini dile getiren Turan, "Kahramanmaraş için 1 tır yardım malzemesi toplandı. Beyoğlu halkı ve kadınları tarafından bin bere örüldü. Onları biz buraya getirdik. İkili olarak Türk ve Suriyelilere eğitim veren ilk ve ortaokulda hediyelerimizi dağıttık. Ayrıca Beyoğlu AK Parti Kadın Teşkilatımız da Kahramanmaraş'ta, kent merkezinde yaşayan mağdur çocuk ve kadınlarımıza getirdikleri yardımları dağıttılar. Bire bir evlere giderek dağıtım yaptılar" diye konuştu.

Masum yüzlerdeki tebessümün her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Atkı ve berenin yanında çocuklarımız için oyuncaklarımız, kabanlarımız, gıda malzemelerimiz, yataklarımız, kadın ve çocuk giyim eşyalarımızı okullarımızda çocuklarımıza dağıttık. Onları mutlu etmeye çalıştık. Hiç ayrım yapmadan hem Türk hem de Suriyeli çocuklarımıza, ulaşabildiğimiz herkese zengin fakir ayırt etmeksizin hediyelerimizi ulaştırdık. Tebessümlerini devam ettirmeye çalıştık. En önemlisi de çadır kentteki yetimlerimizi bir kere daha ziyaret ettik. Onlara da berenin ötesinde yelek örmüştük, onları giydirdik."