ŞANLIURFA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla düzenlenen Skeç Yarışması'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi Finali'nde gençler sahnede yeteneklerini sergiledi.

Bakanlığın Türkiye genelindeki gençlik merkezleri arasında düzenlediği yarışmanın Güneydoğu Anadolu Bölgesi finali, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda yapıldı.

Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Kilis ve Batman'da Şanlıurfa'ya gelen ekipler, farkındalık, insanlık ve duyarlılık gibi konuları ele alan skeçleriyle sahnede hünerlerini gösterdi. 

Oyuncular Çetin Altay, Tolga Yeter ve Kubilay Penbeklioğlu'nun jüri üyeliği yaptığı yarışmada, gençler finale kalabilmek için kıyasıya yarıştı.

İzleyici ve jüri heyetinin zaman zaman kahkahalar attığı yarışmada, bölge birincisi seçilecek grup daha sonra bakanlığa bildirilecek.

Yarışmanın Türkiye finali 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da yapılacak.

- "7 bin genç yarışıyor"

Yarışmaları izleyen Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelindeki gençlik merkezlerinin öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Bu merkezler aracılığıyla gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına gayret gösterdiklerini ifade eden Kaçar, başarılı gençlerin uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil ettiğini anlattı.

Kaçar,  "Bu sene gençlerimizin tiyatroyla kendilerini ifade etmelerini istedik. İnanılmaz bir ilgi oldu. Şu an Türkiye'nin her tarafında 7 bin kişi yarışıyor. " diye konuştu.