Blue Card için bir bakıma Amerika’nın uzun yıllardır tüm dünyaya Amerikan vatandaşı olma fırsatı tanıdığı Yeşil Kart sisteminin Avrupa versiyonu da denebilir. Aralarındaki en önemli fark ise Amerika bunu bir piyango gibi kura ile seçerken, Avrupa ülkeleri Blue Card vereceği kişilerde diploma ve mesleki yeterlilik aramakta.

Meslek lisesi, ön lisans, lisans, lisansüstü diplomalarından biri ya da birden fazlasına sahip olan veya eğitim diplomaları yoksa bile mesleki eğitim sertifikası yani ustalık sertifikası sahibi olan kişileri kabul eden Blue Card, Avrupa ülkelerinin AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına uzmanlıklarına göre tanıdığı iş ve yaşam fırsatı sayılabilir.

Düşük suç oranı, eğitime verilen destek, zengin kültürel altyapısı ve yüksek standartlı yaşam koşulları ile tüm dünyanın gözdesi haline gelen Avrupa ülkeleri, ülkemiz gençleri için de cazip iş ve hayat olanağı olarak değerlendirilmekte.

Avrupa’da çalışmak ve çalışmaya bağlı oturum izni almaksa aslında oldukça kolay. Bu konuda uzun yıllardır çalışmalar yapan Turyeb kuruluşu www.bluecard.com.tr adresi üzerinden ön kayıt oluşturarak firmanın uzmanlarının ücretsiz uygunluk testiniz için sizinle iletişime geçmesini beklemek yeterli oluyor. Eğer bu testi geçerseniz mesleki sertifika veya diplomalarınızın denklik tanımını gerçekleştiriyor, en son olarak da çalışmaya dayalı oturma izniniz Blue Card’ı konsolosluktan onaylatarak Avrupa’da yaşamaya ve çalışmaya başlıyorsunuz.