Senegal Gençlik ve İstihdam Bakanı Mame Mbaye Niang, 2017'den 2035'e kadar yılda yüzde 7 ekonomik  büyümenin hedeflendiği Senegal Kalkınma Planı kapsamında binlerce genç için iş alanı oluşturulmasının planlandığını söyledi.
Senegal'in başkenti Dakar'da, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı'nın da katılımıyla "Genç İstihdamında Yeni Kanallar" toplantısı düzenlendi.

Kral Fahd Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Yazıcı, "iki gün sürecek programda gençlerin iş gücü piyasasına geçişlerinin önündeki engellerin kaldırılmasındaki yeni yaklaşımları tartışacaklarını" söyledi.

 Türkiye'nin geçtiğimiz mayıs ayında Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) başkanlığına seçildiğini hatırlatan Yazıcı, "Amacımız dünyadaki işzilik ve istihdama dair sorunları ortadan kaldırmak" dedi.

Senegal Gençlik ve İstihdam Bakanı Mame Mbaye Niang da her vatandaşın eşit ve tatmin edici düzeyde iş sahibi olmaya ve işsizliğe karşı korunmaya hakkı olduğunu ifade etti.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın, gençliğin istihdamına çok önem verdiğini vurgulayan Niang, şunları söyledi:

"Sall, kurduğu gençlik istihdamı garanti fonu ile daha çok gencin iş bulmasını sağlarken, gençlik girişimcilik destek fonu ile de daha hayatın başındaki gençlerin, yüksek faiz barajını aşıp finansmana ulaşmalarına imkan tanıdı. Kısa süre önce hayata geçirdiğimiz ve 25 proje ile 15 reformu kapsayan Senegal Kalkınma Planı ile önemli bir büyüme hedefliyoruz. Plan sayesinde ülkede 600 bin yeni iş alanı oluşturulması bekleniyor. Görebildiğiniz gibi Senegal hükümeti işsizliğe karşı mücadele ediyor ve daha çok çalışma yapılması gerektiğini biliyor."

Toplantıda, Senegalli siyasilerin ve bürokratların yanı sıra Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı da hazır bulundu.