İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu Galeri Aydın, Aslıhan Kaplan Bayrak’ın ‘Mekan İçre / Space In’adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 14 Aralık’ta açılacak sergi,Bayrak’ın son dönemde yaptığı çalışmaları izleyicilerle buluşturuyor.

Sergide sanatçı kendi hassas soyut dünyasının gözleriylekendi formlarını yaratırken, bir görünüp bir kaybolan imgeleri, hızla merkezeyönelen fırça darbelerini, bizi sürekli tehdit eden öngörülemezlikleri ifadeediyor. Sanatçı yansımalarla, eğrilerle ve kesişen doğrularla, mekanı üst üstekurgulayarak mekanın ve zamanın ruhunu da sorgulattırıyor. Mekanla özdeşleyim;mekan algısının parçalanması, benlik algısının yırtılması ve kaybolmuşluk,arada kalmışlık/araf, yabancılık/ötekilik hissiyatı(!) kavramları da bu sergideizlemek mümkün oluyor.

Aslıhan Bayrak Kaplan’a göre varlık/benlik algısımekandan bağımsız değildir. Bu düşünceden hareketle sanatçı, mekan algımızlaoynayarak düzen ile düzensizliğin sınırlarında gezerken, kozmos ile kaosarasındaki hoş gerilimi sezdirmeyi amaçlıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit AydınYerleşkesi’nde açılacak ’Mekan İçre/Space In’ sergisi, üniversitenin sergisalonu Galeri Aydın’da 2 Ocak 2018 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretlerineaçık olacak.

Aslıhan KaplanBayrak kimdir?
Sanat eğitimine 2003 yılında Mimar Sinan Güzel SanatlarÜniversitesi Resim Bölümü’nde başlayan Aslıhan Kaplan Bayrak, eğitimini Prof.Zekai Ormancı – Prof. Yalçın Karayağız atölyesinde sürdürdü. Fevzi Tüfekçi veUmut Germeç ile gravür atölyesinde de çalışan sanatçı, 2007’de birinciliklemezun oldu. İstanbul Pendik’teki resim ve gravür atölyesinde çalışmalarınısürdüren Bayrak, 2014 yılından beri Bahçe Sanat İnisiyatifi koordinasyonunu vesergi küratörlüğünü gerçekleştiriyor.