Pirelli, premium ürünleri için aldığı homologasyonların sayısının 2 bine ulaşmasını Frankfurt Otomotiv Fuarı’nda kutluyor. Sadece 2015’in ilk yarısında İtalyan şirket ürün gamındaki ürünler için 200 yeni homologasyon elde etti. Bunlar arasında International Automobil-Ausstellung (IAA) olarak da bilinen Frankfurt Fuarı’nda sergilenen en önemli otomobiller için verilen homologasyonlar da bulunuyor. Pirelli, pazar lideri olduğu Prestij sektöründe, yeni Bentley Bentayga gibi birçok otomobil için de homologasyonlar aldı. Premium sektöründe Pirelli Mercedes GLC, BMW X1, BMW 7 Serisi ve Jaguar F-Pace gibi modellerin lastik donanımlarını sağlıyor. Bu önemli homologasyonlar sayesinde Pirelli pazarın en üst kesimindeki orijinal ekipman liderliğini daha da güçlendirdi.
Homologasyonların öne çıkanlarından biri, yeni Alfa Romeo Quadrifoglio Verde için alındı. Pirelli, Alfa Romeo’nun, Frankfurt’ta ilk defa bir otomobil fuarına katılan bu yeni amiral gemisi için önemli geliştirme ortaklarından biri oldu. Pirelli’nin Vizzola’daki deneme alanı ve Fiat Group’a ait Balocco test pistinde toplam 10 ay boyunca yapılan geliştirme çalışmalarında lastiklerin özel olarak Quadrifoglio Verde’ye uygun olması amaçlandı. Bu lastikler, yanak kısmındaki ‘AR’ işaretiyle ayırt edilebiliyor. Pirelli mühendisleri tarafından Alfa Romeo’nun en son modeli için hazırlanan lastikler 245/35ZR19 ve 285/30ZR19 ebatlarında sunulacak ve yeni otomobilin spor özellikleriyle ilgili itibarını güçlendirecek.

Asimetrik sırt deseni tasarımıyla Pirelli, hem düşük hem de yüksek hızlarda otomobilin sürüş kolaylığı özelliğini iyileştirmeyi başardı. Daha sonra arkaya yoğunlaşan geliştirme çalışmalarında ıslak ve kuru yollar dahil olmak üzere her türlü sürüş şartlarında üst düzey bir yol tutuş ve çekiş özellikleri sağlanmasına odaklanıldı. Frankfurt’ta tanıtılan iki yeni Audi için de özel hazırlanmış lastikler bulunuyor: A4 ve A4 Avant. Alman otomobil üreticisinin bu en yeni nesil sedan modelleri de mevsime göre Pirelli lastikleri kullanacak. Yaz aylarında Cinturato P7 ile donatılacak olan bu otomobiller kış aylarında Sottozero Serie III lastikleri kullanacak. Yine bu yeni otomobil için özel olarak yaratılan bu lastikler, yanaklarında bulunan ve ‘Audi Original’ anlamına gelen ‘AO’ işaretiyle ayırt ediliyor.