Ekmek fiyatlarına en son Mayıs 2019’da zam yapıldığını ve ondan önceki zammın da 2015 senesinde yapıldığını belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 2019 yılının Mayıs ayından bu tarafa İstanbul'da 200 gram ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satıldığını hatırlattı.

Buğdayın fiyatının 1 lira 35 kuruştan 1 lira 65 kuruşa çıkarıldığını söyleyen İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, bu zammın ardından un fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 arttığını, bunun yanında fırınların diğer girdilerinin de sürekli yükseldiğini belirtti.

Son dönemlerde Trakya bölgesindeki yoğun yağışın buğday kalitesini düşürdüğünü ve uncuların da un fiyatlarını 1 ay içerisinde yüzde 15 daha yükselteceğini kendilerine ilettiklerini söyleyen İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, “Yani kısacası Mayıs 2019’da yapılan zamdan beri tüm masraflarımıza yüzde 60 zam geldi.” dedi.

Fırıncıların çok zor durumda olduğunu ifade eden İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncıların borçlarının bulunduğunu, artan maliyetlerden dolayı İstanbul'da 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruş olmasını talep ettiklerini bildirdi.

Yetkilerden artış taleplerinin yerine getirilmesini isteyen İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, son 5 sene içinde ekmeğe sadece 1 defa tarife alındığını vurgulayarak, bu yıllardaki enflasyon oranlarının toplanması durumunda talep edilen fiyatın toplam enflasyon rakamlarının altında olduğunun görüşeceğini ifade etti.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncıların bu taleplerinin hakları olduğunu kaydederek, artış taleplerinin kesinlikle yüksek olmadığını açıklamalarına ekledi.