Fiat açıklamasına göre, Fiat 500X, IIHS tarafından yapılan çarpışma ve güvenlik testlerinde en yüksek skor olan "Top Safety Pick+" derecesi elde etti. Testlerden en yüksek sonucu alan otomobil, ABD'de "Yılın En Güvenli Aracı" olarak belirlendi.

Bünyesinde 70'ten fazla güvenlik özelliği barındıran Fiat 500X, Türkiye'de standart olarak sunulan ESP, TCS ve 6 hava yastığı gibi özelliklere ek, isteğe bağlı tercih edilebilen çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler ile sınıfında öne çıkıyor.

Çarpışma Önleme Sistemi, tampon altına yerleştirilmiş bir radar sistemi ile 7 kilometre ve 200 kilometre hızları arasında önde seyreden araçlar ile arada bulunan mesafeyi ve hız farkını kontrol ederek, çarpışma riskini anında tespit edebiliyor. Sistem, böyle bir risk durumunda öncelikle sürücüyü işitsel ve görsel sinyaller ile uyarıyor. Eğer sürücü bu uyarılara tepki vermezse çarpışmayı engellemek veya muhtemel bir çarpışmada hasarı en aza indirmek için sistem otomatik olarak frene basıyor.