İlkokul eğitimden sonra, eğitimine Antalya ve Almanya’da devam eden Fettah Tamince, ilk ticari girişlimlerine üniversite yıllarında başladı.

Fettah Tamince’nin sahibi olduğu şirketlerin faaliyet ve yatırım alanları bugün, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörleri kapsıyor.

Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya'da projeler hayata geçiren Fettah Tamince, ilk 5 yıldızlı lüks oteli olan Labada Oteli 2000 yılında Antalya Çamyuva’da denize sıfır konumdaki alanda 180 odalı inşa etti.

2001 yılında ise ilk Rixos Oteli’ne Ukraynalı işadamı arkadaşıyla başladı. İnşaatı 8 ayda bitirerek hizmete açtı.

Fettah Tamince, bugün 11’i Türkiye’de, 3’ü Kazakistan’da, Ukrayna, Libya, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirlik’lerinde iki ve Hırvatistan’da 1’er tane olmak üzere toplam 21 otel işletiyor.

2000 yılından beri faaliyet gösteren Sembol İnşaat'ın Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere pek çok otel, eğlence, sanat, alışveriş, spor, medya ve kongre merkezleri, camii, kütüphane, üniversite gibi projede imzası bulunuyor.

Sembol İnşaat projeleri..
Rixos Otel, Mriya 5 star Resort Hotel, Nursultan Nazarbayev University Stage II – Phase 1, Astana Library, Alupka Villas, Gorky Gorod Entertainment & Shopping Center, Gorky Gorod Sberbank Guest House, Astana National Military Academy_ Stage 1, Khan Shatyr Residences, Antalya Theme Park ve Dream of Phaselis.