ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama, Suruç'ta 20 Temmuzda gerçekleşen terör saldırısı ile PKK'nın üstlendiği terör saldırılarında bir asker ve iki polisin öldürülmesini kınadı ve Amerikan halkının taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bu akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde, iki lider, DAEŞ'e karşı mücadelede halen devam eden işbirliğinin güçlendirilmesine, Irak'ta güven ve istikrarı sağlamaya, Suriye'deki çatışmaya siyasi bir çözüm bulmaya yönelik ortak çabaları ele aldı.

Suruç'ta 20 Temmuzda gerçekleşen terör saldırısı ile PKK'nın üstlendiği terör saldırılarında bir asker ve iki polisin öldürülmesini kınayan Barack Obama, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine Amerikan halkı adına taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Türkiye ve ABD'nin terörün her türüne karşı olduğunu vurguladı.

İki lider, yabancı savaşçıların geçişlerinin engellenmesine ve Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliğin sağlanmasına yönelik işbirliğini artırma çabalarını da görüştü. 

Başkan Obama, Türkiye'nin ulusal güvenliğine ABD olarak büyük önem verdiklerini teyit etti.

Erdoğan ve Obama, mezkur meseleler ve diğer bölgesel konularda yakın çalışma içerisinde olmayı sürdüreceklerini ifade etti.