Ekovitrin yazarlarından Şeref Özata, emekli maaşlarının düşüklüğü ve çalışan emeklilerin maaşından alınan yüzde 15’lik kesintiyi sık sık gündeme getirerek, çalışan emeklilerin, “madalya beklerken, cezalandırdıklarını” vurgulamıştı. Başbakan Davutoğlu grup konuşmasında emekli maaşlarına ilişkin şunları söyledi:
"Bu olmayan bir parayı dağıtan Kılıçdaroğlu değil, olan ve bereketlenen bir hazineden, bütçe dengeleri bozulmadan emeklilerimize el uzatan Hükümetimizin adımıdır. Temmuz ayında emeklilere rutin olarak TÜFE oranında zam yapılacak. Bu artıştan sonra maaşı bin liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapacağız. Yine maaşı bin lira ila bin 100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da bin 100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. Bin liraya kadar bu 100 liralık artış da tamamlanacak. Bin 20-30 lira maaşı varsa, o da bin 100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek. Bu artıştan emeklilerin yaklaşık yüzde 60'i istifade etmiş olacak. Yine bütün emeklilerimizi kapayacak şekilde, ticari faaliyette bulunan emeklilerimizden ayda yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu,  bunu da yüzde 10'a indiriyoruz. 628 binden fazla emeklimizin yararlanacağı bu düzenlemeyle emeklilerin aylıklarına ortalama en az 50 lira ayrıca bir artış sağlanacak.”

Ekovitrin yazarlarından Şeref Özata, Ekovitrin’in Mart ayı sayısında, “Yeni Türkiye’nin gündeminde seçim ve geçim var” başlıklı yazısında emeklilerle ilgili şöyle demişti:
“…Emeklilerin gündeminde ise kırpılarak kuşa çevrilen emekli maaşları... Türkiye’de 600 bin emekliyi ilgilendiren, iş kuran ya da bir şirkete ortak olanlar ile emekli olup çalışanlardan kesilen yüzde 15’lik pirimin yanı sıra geçmişe dönük 2004 yılından bu yana uygulanan ceza.. Bu ay binlerce emekli işveren ya da şirket ortağı ortalama bin 400- bin 500 liralık emekli aylığını almayı hayal ederken kesilen cezalar yüzünden 96 lira ile 600 TL arasında maaş alınca şaşkına döndü. On binlerce emekli, ‘İş yeri açtık. Geçimimizi sağlamak için, devlete yük olmamak için. Yanımızda insan çalıştırıyoruz. SSK primlerini ve maaşlarını ödüyor, devlete vergilerimizi veriyoruz. Belediyelere, İTO, İSO gibi kurumlara ve sektör derneklerine mecburi üyelik aidatları altında ödemeler yapıyoruz. Türkiye’de işsizliğin azalmasına katkı sağlıyoruz. İşçi çalıştırıyoruz. Devlet geçmiş döneme ait çıkarttığı kararla bizi borçlu çıkartı’ şeklinde sitem ediyor…
Emekli olduğu halde, çalışan, üretime katkı sağlayan, Türkiye’nin işsizlik problemine çözümde destek olan, hizmet sektöründe, sanayide, pazarlamada, ihracata katkı sağlayan, çalışan emekliler, ‘Biz, dünya krizle boğuşurken ülkemizde ekonomiye can veren insanlar olarak madalya beklerken bu kesilen cezaları anlayamadık’ diyorlar... Haziran öncesi emekli işveren ve şirket ortakları bu uygulamanın ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in üzerinde…”