DÜZCE (AA) - Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Düzce'de yürüyüş düzenlendi. 
Belediye önünde toplanan Ülkü Ocakları üyesi grup, kefen giyip Anıtpark Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. 

Burada grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde katledildiğini söyledi. 

"Ülkücüler, hiçbir zaman kaostan, kavgadan yana olmadı" diyen Gülaçtı, "Her zaman okumaktan, liderlerine itaatten vazgeçmediler. Aynı zamanda gelecekte lider ülke Türkiye'nin mimarları olmak için fakültelerdeki yerlerini aldılar ancak bunlar biliyorlar ki Ülkücüler, kaymakam, vali, savcı olursa bu millet bölünemez. Bundan dolayı ki bu terör örgütleri, üniversiteler başta olmak üzere yapılandı. Ülkücü kardeşlerimize saldırılar gerçekleştirdiler" diye konuştu. 

Gülaçtı, bunun kesinlikle Ülkücü hareketin davası olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu dava, Müslüman Türk'ün davasıdır, hepimizin davasıdır. Bugün saldırı Ülkücü kardeşimize olmuş olabilir, yarın bilemeyiz. Bu, bir CHP'linin de başına gelebilir ya da PKK'ya, din ve devlet düşmanlarına karşı siper olan gençlerimizin de başına gelebilir. O yüzden burada Ülkü Ocakları Başkanı olarak değil, bu durumdan rahatsız Türk evladı olarak konuşuyorum. Şunu herkesin bilmesi gerekir, üniversitelerde ülkücülerle bölücü terör örgütü kavgası yoktur, ülkücülerle sağ-sol kavgası yoktur, bölücü terör örgütü vardır ve karşısında dimdik duran Türk milleti vardır."

MHP İl Başkanı Onur Özen de katil zanlılarının bir an önce yakalanarak gereken cezanın verilmesi temennisinde bulundu. 

Grup, kız çocuğunun okuduğu şiirin ardından dağıldı.