DİYARBAKIR
Yenişehir ilçesinde silahlı saldırı sonucu yaralanan iki trafik polisinden biri şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Şehitlik Semti'nde bir kaza ihbarına gittikleri belirtilen trafik polisleri Tansu Aydın ve Ali Karahan, araçtan indikten sonra henüz kimliği belinlenemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. 

Saldırıda yaralanan polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Tansu Aydın, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralı Karahan'ın sağlık durumunun da ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Şehitlik Caddesi 29. Sokak'ta belediye çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43'te saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli 2 terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir.  Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunanpolis memurları Tansu Aydın kafasından, Ali Karahan ise ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır. Hastaneye kaldırılan yaralı polis Tansu Aydın şehit olmuştur. Diğer yaralı personelimizin tedavisine devam edilmektedir."

Saldırganların yakalanmasına yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Operasyon başlatıldı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  "Trafik ekibimize alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Güvenlik birimlerimiz olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgili yoğun bir operasyon çalışması başlatmıştır" dedi.

Aksoy, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının trafik kazası ihbarını alan ekibin olay yerinde kaza tutanağını tuttukları sırada gerçekleştiğini belirterek, "Silahlı saldırı, kaza tutanağını tutmaya çalışan memurlarımıza ara sokaktan çıkan maskeli olduğu değerlendirilen iki kişi tarafından yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Yaralı polislerin Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldığını bildiren Aksoy, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen polis memuru Tansu Aydın maalesef kurtarılamamıştır, şehit olmuştur. Diğer polis memurumuz Ali Karahan ameliyata alındı. Tutanak tutmaya çalışan polisimize alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Güvenlik birimlerimiz olayın faillerinin yakalanmasıyla ilgili yoğun bir operasyon çalışması başlatmıştır. En kısa zamanda faillerin yakalanıp yargı önüne çıkarılması ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir."

Öte yandan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör de hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.