Alınan bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından kente getirilen kadınlara fuhuş yaptırıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, belirlenen adreslerde yaptıkları fiziki takiplerde, yabancı kadınlara fuhuş yaptırıldığını, şüpheli şahısların, nakit parası olmayan müşterilerine de taksitlendirmek suretiyle kredi kartı kullandırıldığını tespit etti.
Pamukkale ilçesindeki Pamukkale ile Karahayıt Mahalleleri'nde belirlenen 25 adrese bu sabah eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, Gürcistan, Azerbaycan,  Rusya Federasyonu ve Türkmenistan vatandaşı 28 kadın ile bu kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramada, 3 ruhsatsız tabanca, 8 av tüfeği ile bunlara ait 60 fişek, çok sayıda yabancı uyruklu kadınlara ait borç senedi, 5 post cihazı, kredi kartlarına ait satış fişleri ve kadınlara ait pasaport ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen kadınların, işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.A. (35), M.Y. (45), S.B. (24), N.S. (47), M.B. (52), M.Y. (36), H.Y. (33) "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti, fuhuş yaptırmak ve yer temin etmek" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan jandarma ekipleri operasyon sırasında kaçan Türk vatandaşı S.Ç. ile Rusya Federasyonu vatandaşı N.T. isimli kadını bulmak için çalışma başlattı.