MUĞLA (AA) - Marmaris'te deniz suyunun çekilmesi nedeniyle bazı tekneler karaya oturdu. 
İlçede Karacasöğüt, Orhaniye ve Hisarönü mahallelerinde deniz suyunun 5 metre kadar çekilmesi, bölge halkının şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Çekilme nedeniyle Karacasöğüt Mahallesi'nde bazı kayık ve teknelerin karaya oturması dikkati çekti.

Karacasöğüt'te yaşayan Onur Deniz, deniz kenarına indiklerinde denizin çekildiğini gördüklerini söyledi. İlk defa böyle bir manzarayla karşılaştıklarını anlatan Deniz,  "Daha önce de çekilmeler olmuştu ancak bu kadar değildi. Uzmanların araştırma yaparak bunun neden kaynaklandığını açıklamalarını bekliyoruz" dedi. 

Bölgenin deprem kuşağı üzerinde bulunduğuna işaret eden mahalle sakinlerinden Adnan Yücel ise çekilmenin kaygıya neden olduğunu dile getirdi. Yücel, Gökova Körfezi'nde çok sayıda deprem olduğunu, çekilmenin de depremin habercisi olduğundan endişe duyduklarını kaydetti. 

Bölgede araştırmalar yapan jeofizik yüksek mühendisi Hakan Beyaz ise çekilmenin jeolojik bir hareket olmadığını bildirdi. Benzer çekilmelere mevsim değişikliklerinde hemen her sene şahit olduklarını ifade eden Beyaz, "Deniz çekilmesi atmosfere bağlı olarak gelişen hareketlerdir. Çekilmenin depremle bir ilgisi yok" diye konuştu.