rak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telefonda görüşerek, ikili ilişkiler ve terörle mücadele konularını ele aldıkları belirtildi.
Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, her iki başbakan, Irak ile Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesinin halkların yararına olduğu konusunda mutabık oldukları ve bölgedeki terör tehdidini değerlendirdi.

Yazılı açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, "Irak güvenlik güçleri, Halk Toplulukları ve Peşmerge birlikleri, IŞİD terör örgütüne karşı birlikte mücadele vererek çok sayıda zafer elde ediyor. Bu güçler, örgütü Irak topraklarından püskürtene kadar mücadelesine kararlılıkla devam edecek" dedi.

Musul'u kurtarma plan

İbadi ve Davutoğlu'nun Musul ve petrol sevkiyatını da görüştüklerinin vurgulandığı açıklamada, "Musul'u geri alma operasyon hazırlıkları devam ediyor. Bu konuda Irak toplumunun, ülkenin istikrar ve güveni için birlikte ve tek bir hedefe odaklanması önemlidir. İki ülke başbakanları, Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin karşılıklı egemenliği tanıma ve halkların çıkarı prensibi üzerine kurulu olması ve Irak petrolünün tüm Iraklıların mülkü olduğu noktasında mutabık kaldı" ifadelerine yer verildi.