İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile telefon ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede terörle mücadele konusu ele alındı. Türkiye'deki son terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlar, askerler ve polisler için taziyelerini ileten Irak Cumhurbaşkanı Masum'un saldırılar akabinde Türkiye'nin düzenlediği operasyonları anlayışla karşıladığını belirttiği öğrenildi.

Görüşme sırasında DAEŞ'i bölgeye yayılmış bir virüs olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

DAEŞ'in yanı sıra PKK'nın da bölge için bir bela olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'deki terör eylemlerine son vermediği sürece PKK'ya karşı kapsamlı mücadelenin süreceğini belirttiği öğrenildi.

Masum, PKK'nın şiddet eylemlerine devam etmesinin barış sürecinin yanı sıra bölgeyi de olumsuz etkileyebileceğine işaret etti.

Terör örgütü PKK'nın silahları gömmesi gerektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "herhangi bir teröristin, bir başka teröristle mücadele ediyor izlenimi veriyor diye" terörist kimliğinden sıyrılmasının mümkün olamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Iraklı mevkidaşı Masum'a, Irak'ta bazı yerlerin halen DAEŞ ve PKK işgalinde olmasından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, terör örgütleriyle mücadelede iş birliğinin büyük önem taşıdığını söylediği kaydedildi.

Görüşme talebinin Irak'tan geldiği ve yaklaşık 30 dakika sürdüğü öğrenildi.