UHA ULUSLARARASI YENI HABER AJANSI FILMCILIK TANITIM PAZ.HIZ.A.S.

FABRIKALAR CADDESI NO:1 K:2
BESYOL-KUCUKCEKMECE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vezneciler'deki terör saldırısında yaralananlardan bazılarını tedavi gördükleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Erdoğan'ı, hastaneye gelişinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile diğer yetkililer karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Erdoğan, ölenler nedeniyle millete başsağlığı ve Allah'tan sabır diledi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şu anda yoğun bakımda 2 hasta bulunduğunu ve ameliyatlarının devam ettiğini belirten Erdoğan, ziyaret ettiği diğer hastaların durumlarının gayet iyi olduğunu, kontrol altında bulunduklarını söyledi. 

Erdoğan, bu hastalarla kısa bir sohbeti olduğunu dile getirerek, "Tabi ki o patlamanın şiddetiyle ufak tefek bazı zedelenmeler falan da oldu. Ama onlar da kısa zamanda gerek başhekimimizin gerek ilgili doktor arkadaşlarımızın ifadesiyle taburcu edilecek. Şu anda Başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimizle alakalı da onlarla ilgili şu anda bütün adli işlemler devam ediyor. Adli işlemlerin akabinde de zaten ailelerine teslim edilecekler. Onları da ebedi aleme böylece uğurlamış olacağız." diye konuştu.

"Mücadelemizi sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şunu çok açık net söyleyeyim. Yani terör örgütünün özellikle sivil polis veya sivil asker bu tür ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır ve bunların bu yaptıkları insanlara karşıdır. Bizim askerimizin de polisimizin de köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can, mal güvenliğini sağlamaktır. Bütün milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır hiçbir yanı yoktur. Teröristlere karşı da biz mücadelemizi de sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz. Tabi ki şehitlerimiz var, ciğerimiz bu noktada hakikaten kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Bunun öyle şu anda bitti biter diye bir durum da yok. Bunun minimize edilmesidir aslolan. Bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz gerek emniyet teşkilatımız, gerek köy korucularımız hakikaten ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar, vermeye de devam edeceğiz."

Erdoğan, ilgi ve alakaya da teşekkür ederek, yaralılara Allah'tan acil şifa, şehitlerin aileleri ile millete de başsağlığı diledi.

"Her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz"
"PKK terör örgütünün 'Bu işi şehirlere taşıyacağız.' şeklinde açıklamaları olmuştu. Bu saldırı, bunun bir yansıması mı?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz bunu şehirlere taşıması yeni değil. Daha önce Diyarbakır merkezde olduğu gibi Ankara merkezde oldu. İstanbul'da Sultanahmet'te filan oldu. Değişik yerlerde bu uygulamaları yaptılar. Yani teröristten her zaman, her yerde bu tür şeyleri bekleyip, ona göre de hazırlıklı olmak durumundayız. Hiçbir zaman terörist uyur diye bir şey yok. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlayacağı da belli olmaz. Onun için de bizler de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Aracı oraya yerleştiren zanlılarla ilgili gelişme var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı.

"Bütün onun araştırmaları yapılıyor. Gerek şu anda polis teşkilatımız bu konudaki araştırmalarını istihbarat örgütüyle birlikte sürdürüyor. Bunun yanında aynı şekilde yargı çalışmalarını başlattı. Öyle zannediyorum en kısa zamanda bunun da ipuçları ele geçirilir."

Erdoğan, İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, polislerin ve vatandaşların hayatlarını kaybetmesine de yol açan terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak, bilgi aldı. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin'den de bilgi alan Erdoğan'ın, olayı yakinen takip ettiği, yetkililerle irtibat halinde olduğu kaydedildi.

"Türkiye terör canavarına asla boyun eğmeyecek"
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan ayının ikinci gününde, İstanbul'un kalabalık bir semtinde, cadde ortasında gerçekleştirilen bu menfur saldırının faillerinin hiçbir kutsallarının olmadığı ortadadır. Türkiye, ahlakı olmayan, kan ve acıyla beslenen bu terör canavarına asla boyun eğmeyecektir. Bugüne kadar pek çok defa canlı bomba, bombalı araç, çukurlara ve akla gelen her yere döşenen tuzaklı patlayıcılarla yapılan saldırılara maruz kalan Türkiye, terör karşısındaki dik duruşundan taviz vermeyeceğini, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Vezneciler'deki patlama da sonuç vermeyeceği kesinlikle bilinen, hiçbir fikre, hiçbir inanca hizmet etmesi mümkün olmayan, sadece kan dökme amaçlı bir saldırıdan başka bir şey değildir. Türkiye, bugüne kadar hiçbir şehidinin kanını yerde koymamış bir devlettir. Bu saldırının failleri de döktükleri kanın bedelini mutlaka misliyle ödeyeceklerdir. Vezneciler'deki terör saldırısını şiddetle kınıyor, bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun."