BRÜKSEL (AA) - Brüksel'de siyasi partiler, işçi sendikaları ve çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla "Dayanışma içinde bir Avrupa için sığınmacılar hoşgeldiniz" yürüyüşü düzenlendi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki kuzey tren garı önünde toplanan binlerce gösterici,  Avrupa Birliği ve Belçika Hükümetine "sığınmacılara kapıları açın" çağrısında bulundu.

Göstericiler, sığınmacıların çıktığı ve transit geçiş yaptığı ülkelere insani yardım sağlamasını ve ülkelerindeki savaştan kaçanlara sığınma hakkı verilmesini istedi.

Gösteriye katılanlar ellerinde "Sığınmacılar hoşgeldiniz", "Sığınma hakkı için savaşlara hayır", "İnsan olmak yasa dışı olamaz", "Hepimiz Suriyeli olabiliriz", "Akdeniz kardeşlik toprağı mı yoksa yoksulların mezarlığı mı" yazılı pankartlar taşıdı.

Sığınmacılara destek vermek için yürüyüşe katılanlar arasında bulunan Saint-Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kır, "Hükümete ve AB yetkililerine karşı, mültecilere insanca davranması gerekiyor, bugün sokaklarda bekletilen mülteciler belçika'nın ayıbı, Avrupa'da bir türlü gerekli cevabı vermedi. Bugün bütün vatandaşlar burada toplandı, bu bandrolde yazıldığı gibi sığınmacılara onurlu bir ağırlama gerekli" dedi. 

AB Konseyi ve AB Komisyonu binalarının yakınında bulunan ellinci yıl parkında son bulan eylem sırasında göstericiler, "mülteci" kamplarındaki insanlık dışı uygulamaları ve bazı Avrupa devletlerinin "sığınmacı"lara yönelik politikasını eleştirdi.