Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), terör örgütü DAEŞ'e bağlı Boko Haram militanlarının Afrika'da düzenlediği saldırıların son aylarda artış gösterdiğini ve Nijerya'nın kuzeydoğusundan ve komşu ülkelerden kaçan çocuk sayısının 1,4 milyona yükseldiğini açıkladı.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, "Boko Haram'ın saldırılarının artması sonucu son 5 ayda 500 bin çocuk daha yerinden edildi. Nijerya'nın kuzeydoğusundan ve komşu ülkelerden kaçan çocuk sayısı 1,4 milyona yükseldi" dedi.

Sadece Nijerya'nın kuzeyinde bir miyon 200 bin çocuğun yerinden edildiğini ifade eden Boulierac, bu çocukların yarısının 5 yaşından küçük olduğunu söyledi. 

Nijerya'nın komşu ülkelerinin de Boko Haram saldırılarından etkilendiğini belirten Boulierac, Kamerun, Çad ve Nijer'de de 265 bin çocuğun Boko Haram saldırıları nedeniyle yerinden edildiğini ifade etti.

Boulierac, UNICEF'in bölgedeki çocuklar yardım ulaştırmak için gerekli yardımı alamadığını belirterek, bu yıl gerekli olan 50,3 milyon dolarlık fonun yaklaşık yüzde 70'inin karşılanamadığı kaydetti.