İSTANBUL (AA) -

Beşiktaş Kulübü, Akatlar Kültür ve Spor Merkezi ile yeni bir tesisi bünyesine kattı. Beşiktaş Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde Akatlar Kültür ve Spor Merkezi, siyah-beyazlı kulübe devredildi. Tesisin 3 yıllığına devri için Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, protokol imzaladı. Fikret Orman, Beşiktaş Belediyesi'nin Levent'teki binasında düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, efsane başkan Süleyman Seba'nın ardından ilk kez kulübe tesis kazandırdıklarını söyledi. Kendileri açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Orman, "14 sene sonra ilk defa yeni bir tesis kazandırıyoruz. Belediye başkanımız için Fenerbahçeli diyorlardı ama Beşiktaşlıları, Beşiktaş'ı ve kültürümüzü o kadar benimsedi ki bizi geçmeye başladı. Her zaman bize büyük destekler verdi. İyi günümüzde, kötü günümüzde, maçlarımızda, deplasmanlarımızda her zaman bizimle beraber oldu" dedi. Protokolü imzalayarak tarihi bir güne vesile olduklarını kaydeden Orman, "Uzun zamandır Beşiktaşlıların ihtiyacı olan bir sosyal tesisi kazandırıyoruz. İçinde yapılacak bazı işlerimiz var. O işlere girip inşallah yaz aylarında Beşiktaş camiası ve halkıyla beraber açılışını yapmak istiyoruz. Tesisleşmeye devam etmek istiyoruz" diye konuştu. Anadolu yakasında da Beşiktaş'a bir tesis kazandırmayı planladıklarını belirten Fikret Orman, Beşiktaşlıların buluşacağı yerlere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Orman, Vodafone Arena'nın ardından yeni bir tesis yapmayı planladıklarını ve bunun projesini tamamladıklarını söyledi.

Hazinedar: "Semtin en önemli markası Beşiktaş Kulübü'dür"
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise semtin en önemli markasının Beşiktaş Kulübü olduğunu dile getirdi. Belediye tarafından yaptırılan Kültür ve Spor Merkezi'nin gerçekleştirdikleri ihale sonucu Beşiktaş Kulübü'ne verildiğini hatırlatan Hazinedar, şunları söyledi:
"İmzayla hem Beşiktaş Kulübü'nün hem halkının hizmetine sunmak üzere tesisin devrini gerçekleştireceğiz. Yapılan ihale sonucu 3 yıllığına Beşiktaş aldı. İnşallah daha da uzun süre olur. Tesis, toplam 3 bin 904 metrekare açık ve kapalı spor alanında, kültür ve sanat gösteri merkezi binasından oluşmaktadır. Belediyemiz tarafından da desteklenerek çevre düzenlenmesi tamamlanıp, hizmete en kısa sürede sunulacaktır." Fikret Orman'ın kendisinin de başkanı olduğunu kaydeden Murat Hazinedar, "Semtimin takımı olduğu için emrindeyim. Başkan tarihi bir iş yapıyor. İnönü Stadı'nın yapımında büyük bir risk aldı. Stadı yeniden inşa ediyor. 1 yıl 3 ay oldu. Herkes ne zaman biteceğini soruyor. Böylesine büyük bir projenin 2 yılda bitirilmesi büyük bir başarıdır. 2016'da bittiğinde benim de büyük bir sürprizim olacak. Hazırlığını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Kulübü'ne sadece bir tesisin yetmeyeceğini kaydeden Başkan Hazinedar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş Kulübü'nün boğazda muhakkak bir sosyal tesisi olmalı. Beraber de yapabiliriz. Akatlar kompleksinin de karşısında hemen bir alan var. Başkandan ricam Ataşehir'de bir Ülker Arena var. Vodafone Arena'dan sonra yeni bir tesisin Beşiktaş'a kazandırılmasını istiyoruz." Murat Hazinedar'ın Vodafone Arena'nın 2016'da biteceği yönündeki sözleri üzerine Orman, "2016'ya uzattınız. Yeni sezona artık orada gireceğiz" ifadelerini kullandı.