Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlıkların yakalanması için kurulan "boğa yakalama timi", tatbikat gerçekleştirdi.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla kaçabilecek büyükbaş kurbanlıkların yakalanması için veteriner ve zabıtalardan oluşan "boğa yakalama timi" kurdu. Ekip, tatbikat gerçekleştirerek bayrama hazırlanıyor.

Tatbikatta, Çatalçam Mahallesi'ndeki kurbanlık pazarında senaryo gereği boğa vatandaşın elinden kaçtı. Zabıta ekiplerine haber veren vatandaşlarla boğa timi, uzun süre yakalamak için hayvanın peşinden koştu. Boğa, uyuşturucu iğnelerle vurularak yakalandı ve sahibine teslim edildi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, AA muhabirine, bayram öncesi ve bayramda kurbanlıkları kaçan vatandaşların "Alo 153"ü arayarak yardım isteyebileceğini, 24 saat görev başında olacaklarını söyledi.

Kaçan kurbanlıklara vatandaşların müdahale etmemesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Vatandaşlarımız kaçan kurbanlıkları sopa ile kovalamakta, bu da hayvanları daha çok ürkütmektedir. Kurbanlığın eziyet görmeden yakalanması için mutlaka bize haber verilmelidir. Veteriner gözetimindeki özel ekibimiz hayvanları eziyet görmeden yakalamaktadır" dedi.

Yılmaz, kurbanlık pazarında üretici ile alıcılar için özel alanlar oluşturulduğunu, belediye hizmetlerinin ücretsiz verildiğini sözlerine ekledi.