ANTALYA (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Kasım 2015'te yapılan G-20 Liderler Zirvesi dolayısıyla geldiği Antalya'da konakladığı otelin genel müdürüne teşekkür mektubu gönderdi.

Antalya'nın Belek Turizm Bölgesindeki Calista Luxury Resort'ün Genel Müdürü Ali Kızıldağ, G-20 Liderler Zirvesi dolayısıyla geçen yıl 15 Kasım'da Antalya'ya gelen Obama ve beraberindeki heyeti otellerinde ağırladıklarını anımsattı.

Beyaz Saray'dan önceki gün şahsına bir zarf geldiğini belirten Kızıldağ, şunları belirtti:

"Zarfı açtığımda ABD Başkanı Obama'nın imzasıyla ismime gönderilmiş teşekkür mektubu olduğunu gördüm. Sayın Obama, kasım ayındaki organizasyon için otelimize geldiğini ve çok içten bir samimiyetle karşılandığını, seyahati boyunca yaptığımız hizmetlerden büyük memnuniyet duyduğunu ve seyahatinin başarılı geçmesi yaptığımız katkı için çok teşekkür etmiş ve iyi dileklerini iletmiş. Mektubu çalışma arkadaşlarımla paylaştım hepimiz büyük gurur duyduk." 

ABD Başkanı'nın gönderdiği mektubun şahsı ile oteli için çok mutluluk verici ve onurlandırıcı olduğunu vurgulayan Kızıldağ, "Otelimizde iki gün kaldı. Kral dairesini kullandı. Çok yoğun çalıştı. Sayın Başkan için Beyaz Saray'dan ekiple bizim ekimiz birlikte çalıştı. Yemekleri ayrı bir mutfakta hazırlandı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de katıldığı birkaç toplantı organize ettik. Bizim için çok önemli bir tecrübe oldu. Türk misafirperverliğini göstermek için elimizden geleni yaptık. G-20 Zirvesi boyunca bölgemizdeki oteller de çok özverili çalıştı." sözlerine yer verdi.