Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile büyüyen orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangın 144 arazöz, 13 dozer, 576 personelle müdahale edildi.

KİRİŞCİ: YANGIN 20.02'DE, MÜDAHALE 20.10'DA BAŞLADI 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada, yangının 20.02’de başladığını ve 20.10’da ilk müdahalenin yapıldığını duyurdu. Kirişci, "Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor" ifadesini kullandı.

BAKANLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Gelişmeleri anbean takip eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangına yönelik çalışmaları yerinde incelemek üzere Marmaris'e hareket etti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN DEZENFORMASYON UYARISINDA BULUNDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Marmaris'te süren ve devletimizin tüm imkânlarıyla, kurum ve kuruluşlarımızın en üst düzeyde koordinasyonuyla müdahale ettiği yangın üzerinden kamu düzenimizi hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arzetmektedir" denildi.

MSB: DERHAL DESTEK GÖNDERİLDİ

Marmaris yangınıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA tarafından Marmaris Yedi Adalar bölgesinde tespit edilen yangın hemen Orman Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş, Muğla Valiliği'nin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Bakan Kirişçi yangına dair son yaptığı açıklamasında:  "Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz. Beklentimiz bu işin bugün bitirilmesi." ifadelerini kullandı.

Sabotaj olduğu ihtimali var.