2013 yılında Marmara Üniversitesi resim bölümünden mezun olan Aygeç, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar bölümünde yüksek lisansını sürdürüyor. 2013 yılında C.A.M. Galeri’de gerçekleştirdiği ilk kişisel sergisi ‘M.Ö. Pop Art’, sanat  tarihinde hafızalara yer etmiş ustaların başyapıtlarına uyguladığı manipülasyonlarla bize, çoktan belleğimize yer etmiş imgeler üzerine dahil ettiği pop öğeler aracılığıyla farkı okumalar yaptırmıştı.

Sanatçı, bu yeni sergisinde ise çocukken dinleyip belleğimizde yer eden masallara, öğrenilmiş korkulara, dayatılmış kurallara ve inançlara göndermelerde bulunuyor. Bu sayede izleyici kolektif bir bellek üzerinden, bu kişisel hikayenin her anında kendinden bir şey bularak bir  iç hesaplaşma gerçekleştirebiliyor. 

C.A.M. Galeri, sergi etkinlikleri kapsamında 19 Mart Cumartesi günü saat 15:00’te, sanatçı ve akademisyen - yazar Ali Gradiva Şimşek’in katkılarıyla serginin alt yapısını hazırlayan kavramsal temeller hakkında keyifli bir sanatçı konuşması gerçekleştirecektir.

Sergi 3 Nisan tarihine kadar C.A.M. Galeri’de görülebilir.
www.camgaleri.com

http://camgaleri.com/tr/sergiler/guncel/