ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde 30 ruhsatsız iş yerinin yıkımında esnaf ile belediye ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Beldibi Mahallesi Başkomutan Atatürk Caddesi'nde ruhsatsız olduğu tespit edilen 30 iş yerinin yıkımı için Kemer Belediyesi ekipleri, bölgeye geldi.

Belediye görevlilerine çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet ekibiyle toplumsal müdahale araçları da eşlik etti. İş yeri açma izinlerinin kendilerine Kemer Belediyesince verildiğini öne süren iş yeri sahipleri, yıkımın yaz sezonunun sonunda yapılması gerektiği gerekçesiyle ekiplere tepki gösterdi.

Yaklaşık 50 kişilik grup, mağazaları yıktırmayacaklarını söyleyerek yıkım ekiplerini protesto etti. Bu sırada bir kişi fenalık geçirdi. Bu kişiye bölgede hazır bekletilen ambulans ekibi müdahale etti. 

Belediye ekipleri ve esnaf temsilcilerinin görüşmesi sonucu yıkımın, iş yerlerindeki eşyaların alınmasından sonra yapılmasına karar verildi.

Esnaf ve belediye görevlilerince mağazalardaki eşyalar çıkartıldıktan sonra iş makineleri ile iş yerlerinin yıkımına başlandı. Bölgedeki yıkımın tamamlanmasının birkaç günü bulacağı bildirildi.