Başkentte, terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları iddiasıyla polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanan 18 zanlı, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Hastanede tedavi gören bir şüphelinin durumu ise evrak üzerinden değerlendirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, hastanedeki yaralının da arasında olduğu 18 şüpheliyi serbest bıraktı, V.D'yi ise tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.  

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince gece saatlerinde tutuklanan V.D'nin, kendisini sahte isimle tanıttığı ve Kobani'de (Ayn el Arap) yaralandığı kaydedildi.

 Jandarmanın operasyonu

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 2 kişiden biri tutuklandı, diğeri adli kontrolle serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelinin, PKK/YDG-H'nin Ankara sorumlusu olduğu iddia edildi.  

11 şüpheli daha adliyeye sevk edildi

Ankara'da terör örgütü PKK'ya yönelik diğer operasyonlarda gözaltına alınan 11 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verecek.